ЦСКА-София отстъпи на Черно море

ЦСКА-София загуби с 0:1 от Черно море (Варна) в среща от 22-ия кръг на Първа Лига, която се игра на стадион "Тича".

След изтърпяване на наказание за натрупани жълти картони в стартовия състав на ЦСКА-София се завърнаха Густаво Бусато и Марселино Кареасо.

Пред препълнения до краен предел стадион "Тича" "армейците" бяха подкрепяни от хиляди свои привърженици, които изпълниха напълно сектора за гости и създадоха уникална атмосфера.

Първото полувреме на срещата премина без сериозни възможности за гол, като в 10-ата минута Густаво Бусато се намеси добре, разчитайки центриране на гостите от десния фланг и така попречи на топката да попадне в нападателя на домакините Исмаил Иса.

Пет минути по-късно попадение на Фернандо Каранга бе отменено заради засада.

До края на полувремето чисти голови положения липсваха и двата отбора се оттеглиха при нулево равенство.

Втората част на двубоя започна с равностойна игра в центъра на терена.

В 62-ата минута Матиас Фаетон бе заменен, като на негово място в игра се появи Данило Асприля, а минути по-късно Улаус Скаршем замени Марселино Кареасо.

В 71-ата минута Фернандо Каранга бе изгонен с директен червен картон за агресивно влизане в краката на противников футболист.

Десет минути преди края двата отбора останаха с по десет души на терена, след като за втори жълт картон Мазир Сула от Черно море бе изгонен.

Последваха няколко блестящи спасявания на Густаво Бусато, който отрази няколко опасни изстрела на домакините.

В последвалия корнер (88') обаче домакините откриха резултата. След изпълнението му, Атанас Илиев отклони топката на далечната греда и точен с глава за "моряците" бе Живко Атанасов.

До края на мача ЦСКА-София потърси изравняване, но в крайна сметка срещата завърши при резултат 1:0 за Черно море.

Следващият мач на ЦСКА-София е от турнира за купата на България на 28 февруари, срещу отбора на Арда (Кърджали), от 17:30 часа на стадион "Васил Левски".

 

Източник: www.cska.bg