"Левски" не успя да преодолее "Арда"

„Левски“ не успя да преодолее „Арда“ и стигна само до равенство 0:0 в Кърджали.

„Сините“ и домакините изиграха много здрав тактически двубой, с битка по целия терен и доста малко чисти голови положения. Все пак, по-добрите ситуации бяха на страната на момчетата на Николай Костов, но не успяха да реализират гол и остават без победа във втори пореден мач от шампионата.

Още от първите минути „сините“ пробваха да наложат волята си с активна игра и повече владение на топката, но без много чисти положения. В 18-ата минута Фадига пробва първия удар от дистанция, но топката мина над вратата.

Малко по-късно и домакините погледнаха към вратата на Пламен Андреев, който в този мач се завърна като титуляр под рамката. Бившият „син“ халф Радослав Цонев стреля от фаул, но право в стената. Като цяло през първото полувреме обаче двубоят бе много тактически и с много малко положения. Едва в 44-ата минута „сините“ създадоха много опасна ситуация. Петрис бе грубо съборен в близост до наказателното поле от Пламен Крачунов, от Марин Петков пробва нещо средно между прострелно центриране и удар, но топката бе избита в корнер. Като цяло обаче първото полувреме бе доста скучно и завърши без нито един точен удар и към двете врати.

Втората част започна по подобен начин – със страшно много битка, но без чисти положения. В 57-ата минута най-после се откри златен шанс пред „сините“. Петрис започна една атака, Фадига много находчиво изведе Марин Петков в коридор, а той продължи към Роналдо. Бразилецът пробва удар, но той бе блокиран, като останаха съмнения и за игра с ръка. Топката все пак стигна до Рикардиньо, който сам срещу Анатолий Господинов не успя да го преодолее.

В 67-ата минута Патрик-Габриел Галчев подаде доста добре към Чандъров, но халфът се размина с топката в малкото наказателно поле. Минута по-късно Краев пробва много силен удар, но встрани от вратата.

В 74-ата минута Галчев и Фадига разиграха отлично отдясно, крайният бранител центрира отлично на задна греда, но ударът на Чандъров не бе достатъчно точен. Само две минути по-късно „Левски“ имаше нова добра ситуация. Цунами центрира отляво, Роналдо спечели въздушния дуел с бранител на „Арда“ и свали към Фадига, който обаче не успя да преодолее Анатолий Господинов.

До края на срещата „сините“ затегнаха обръча пред вратата на „Арда“, но до победен гол така и не се стигна, въпреки огромните усилия на футболистите на Николай Костов.

 

Източник: www.levski.bg