"ЦСКА-София" и "Левски" завършиха наравно

ЦСКА-София и Левски завършиха наравно 1:1 във Вечното дерби на българския футбол, което се игра на Националния стадион "Васил Левски".

Точен за армейците беше Джонатан Линдсет в 49-ата минута на мача.

Футболистите на ЦСКА-София излязоха на терена със специални тениски в подкрепа на малкия привърженик на червените Стъни, който страда от коварно заболяване, а средствата за лечението му са непосилни за семейството му.

Първото полувреме започна равностойно със здрава битка и доста накъсвания на играта. В 9-ата минута Майкъл Естрада беше изведен в наказателното поле, в близост до аутлинията. Нападателят потърси свой съотборник с остро подаване по земя, след което топката стигна до Тобиас Хайнц, който стреля от границата на наказателното поле, но Жереми Петрис го блокира. В 13-ата минута Джонатан Линдсет се пребори с Хосе Кордоба и опита техничен прехвърлящ урад, но топката мина над напречната греда. Малко след това Естрада се измъкна от Кордоба и бе повален в наказателното поле след съприкосновение с бранителя. Панамецът си помогна с ръка, но съдийската бригада не уважи претенции на футболистите в червено и прецени, че няма достатъчно основания да бъде отсъдена дузпа. В 17-ата минута вратарят на Левски сбърка при изнасянето на топката, а Хайнц я отне и подаде към Назон, който му върна и норвежецът отбеляза, но попадението не бе зачетено поради засада. Последва силен удар на Назон, който мина над гредата. В 43-ата минута при една от редките си атаки по левия фланг последва центриране в наказателното поле, при което Роналдо стреля с глава и се разписа за 1:0. Във втората минута от добавеното време на първата част Пламен Андреев увисна при центриране на Хайнц. Енес Махмутович дебнеше зад гърба му и стреля с глава. Кристиан Димитров обаче изчисти пред голлинията и първата част приключи с гол аванс за "сините".

През второто полувреме възпитаниците на старши треньора Нестор Ел Маестро излязоха пределно концентрирани и мобилизирани и още в 49-ата минута Джонатан Линдсет се възползва от грешка в противниковата отбрана и хладнокръвно се разписа за 1:1. Натискът в червено продължи и в 51-вата минута армейците пропуснаха да направят пълен обрат в резултата, след като Хайнц пусна извеждащ пас към Майкъл Естрада, който се озова очи в очи с Андреев и вместо да стреля подаде наляво към Дюкенс Назон. Хаитянинът обаче беше притиснат от Жереми Петрис и не съумя да се разпише. В 66-ата минута Амос Юга прати топката в наказателното поле на Левски от тъч. Там Естрада стреля с глава, но вратарят улови. Малко след продължителна атака на червените се стигна до много опасен удар на Назон, който премина покрай десния страничен стълб. Последваха две промени в състава на ЦСКА-София и на терена се появиха Тибо Вион и Матиас Фаетон на мястото на Иван Турицов и Дюкенс Назон. Малко преди края в игра влезе и Жираир Шагоян, който замени Тобиас Хайнц. В добавеното време на срещата Матиас Фаетон пропусна да се разпише от изгодна позиция и в крайна сметка Вечното дерби приключи наравно 1:1.

Предстои пауза в шампионата, след което в 14-ия кръг тимът ни гостува на Пирин (Благоевград).

 

Източник: www.cska.bg