"Левски" победи "Арда" с 2:0

„Левски“ победи „Арда“ с 2:0 на стадион „Виваком Арена Георги Аспарухов“ в мач от деветия кръг на Първа Лига. „Сините“ откриха в 20-ата минута след гол с глава на Андриан Краев, а Марин Петков се разписа за 2:0 в 87-ата минута.

Още в третата минута „Левски“ проведе постепенна атака, която завърши с удар на Краев от много сериозна дистанция, но прати топката в аут.

Две минути по-късно Уелтън центрира към Илиян Стефанов, който стреля с глава, но бе неточен. В 7-ата минута Цунами стреля от пряк свободен удар, като изпълнението му бе много силно, но неточно.

Девет минути по-късно след центриране на Патрик-Габриел Галчев отдясно Ивелин Попов опита удар с глава, но топката отново отиде в аут.

В 20-ата минута „Левски“ поведе - Филип Кръстев центрира от корнер, Андриан Краев засече с глава и топката влезе в мрежата.

Осем минути след това "сините" имаха нов шанс за гол след още едно центриране от ъглов удар, но Цунами пропусна.

В 40-ата минута „Левски“ имаше нов шанс да удвои преднината си след добра атака, преминала през Галчев и Уелтън, който центрира към Ивелин Попов, а той с глава намери очертанията на вратата, но Господинов спаси.

Три минути по-късно Уелтън пробва късмета си от далечна дистанция, но Господинов улови.

През втората част „Левски“ опита нов натиск, но до по-чисти голови положения не се стигна.

В 79-ата минута "Левски" създаде първото си добро положение след почивката, след като Цунами стреля, но Господинов изби в корнер.

Пет минути по-късно Билал Бари достигна до дълъг пас, овладя си топката и стреля, но бе неточен.

"Левски" реши всичко в 87-ата минута, когато Марин Петков бе изведен сам срещу Анатолий Господинов и с прецизен изстрел се разписа.