"Левски" и "Локомотив" Пловдвив завършиха 1:1

"Левски" и "Локомотив" (Пловдив) завършиха при резултат 1:1 в мач от 15-ия кръг на Първа Лига. В 18-ата минута Ивелин Попов откри за 1:0. "Локо" (Пд) изравни в 76-ата минута чрез Джовани.  

В началото на мача двата отбора се хвърлиха в здрави единоборства и двуостри атаки.

В 14-ата минута Преслав Боруков намери свой съотборник с пас от аутлинията. Капитанът Пламен Андреев следеше внимателно ситуацията и успя да изпревари Бабакар Дион, улавяйки топката под носа му.

Четири минути по-късно Филип Кръстев изпълни пряк свободен удар почти от тъчлинията. Той прати топката на далечната греда. Тя тупна на терена, а Хосе Кордоба отклони с глава. Ивелин Попов изпревари бранителите и от непосредствена близост и реализира.

Малко след попадението гостите можеха да възстановят равенството. При центриране от корнер Матеус Силва стреля с глава, но от тялото на Сонко Сунберг топката излезе в нов ъглов удар.

Последваха няколко удара по посока вратата на Хоркаш. В 23-тата Георги Миланов шутира от границата на наказателното поле, но неточно. В 26-ата Краев пробва късмета си по земя, но и той не беше точен.

В края на първата част „Левски“ отново вдигна оборотите и гостите извадиха късмет, че се прибраха в съблекалните само с един гол изоставане. В 40-ата минута Уелтън центрира отдясно. Филип Кръстев стреля с глава, но право в ръцете на Хоркаш.

Секунди по-късно Ивелин Попов изведе в коридор Роналдо. Бразилецът се озова очи в очи с вратаря, но с крак Хоркаш спаси удара по земя. При последвалия ъглов удар. Роналдо стреля опасно с глава, а стражът на „Локо“ пак се намеси.

Второто полувреме започна така, както приключи първата част. В 48-ата минута „Левски“ организира опасно нападение. Уелтън проби и пусна успоредно на голлинията. Роналдо обаче се размина с топката.

„Сините“ продължаваха да владеят топката и да контролират случващото се на терена. В 64-тата минута Цунами набра скорост по левия фланг и намери Уелтън в наказателното поле. Крилото овладя и стреля от въздуха, но над напречната греда.

Четвърт час преди изтичането на редовното време гостите развиха бърза контраатака. Матеус Силва намери в наказателното поле включилия се на скорост Джовани. Резервният футболист, който се появи в игра преди минути стреля от движение и изравни.

До края чисти положения за гол липсваха и резултатът се запази.

 

Източник: www.levski.bg