Томислав Стипич е новият треньор на ЦСКА-София

Томислав Стипич е новият треньор на ЦСКА. Хърватинът с германски паспорт се присъединява към „армейците“ за 1+1 години. 

„Вашите мечти са вече мои мечти,“ каза Стипич на чист български по-малко от 24 часа след пристигането си в България.  

Специалистът се впуска в работата си с ентусиазъм, отговорност и страст – не само към футбола, но и към задължаващите четири букви. 

„Вярвам, че отново можем да бъдем най-добрите,“ добави Стипич и припомни за славната история на ЦСКА-София.

За последно наставникът води латвийския Рига, с който спечели купата на страната през 2023 г. и остана на точка от шампионската титла. Сред успехите му се отличава и спечелената с Ауда купа, която е първи трофей в историята на клуба. 

Новият треньор на ЦСКА-София пристига у нас с трима помощници. Помощник-треньор ще бъде латвиецът Сергей Козанс, който е дясна ръка на Стипич както в Ауда, така и в Рига. Треньор на вратарите ще е Горан Брашнич, бивш национал на Босна и Херцеговина, а в последствие и треньор на представителния тим на родината си. Присъединява се към щаба на Стипич в Ауда, следва го в Рига, а от днес вече ще тренира вратарите на „армейския“ тим. Кондиционен треньор ще бъде Миленко Кумич с повече от 9 години опит с сферата, специализирал във футбола и разработил множество програми за реализиране на пълния потенциал на футболистите и достигане на пика в точния момент. 

 

Източник: www.cska.bg