ЦСКА-София победи с 2:1 ЦСКА 1948

ЦСКА-София си тръгна с победа 1:2 при гостуването в Бистрица, в мач от 24-ия кръг на Първа лига, игран на стадион "Витоша" от 15:00 часа.

Точни за "армейците" бяха Данило Асприля в 64-ата минута и Улаус Скаршем в 94-ата минута, а за домакините - Евгений Сердюк (11').

За ЦСКА-София двубоят пропусна защитникът Юрген Матай, който получи контузия в дясното бедро в изминалия мач срещу Берое.

Първата ситуация за гол в мача дойде в 5-ата минута, когато Тобиас Хайнц остана сам срещу вратаря на домакините, но ударът му с левия крак бе спасен.

В 11-ата минута обаче домакините реализираха гол. Точен за тях бе Евгений Сердюк, след центриране на Педриньо.

ЦСКА-София потърси изравнителен гол, като до края на полувремето владееше повече топката, упражни натиск, а удари на Станислав Шопов и Тобиас Хайнц преминаха над очертанията на вратата.

В заключителните минути на първата част ЦСКА-София отново бе много близо до изравняване. Минута преди края на полувремето домакините останаха с човек по-малко. За втори жълт и респективно червен картон изгонен бе Неделко Пишчевич. Така двата отбора се оттеглиха на почивката при резултат 1:0 в полза на тима от Бистрица.

На полувремето Нестор Ел Маестро направи една промяна, като Марселино Кареасо отстъпи мястото си на Улаус Скаршем.

През втората част "червените" продължиха да атакуват и да търсят изравняване. След близо четвърт час от второто полувреме хубаво центриране на Мартин Стойчев намери Тобиас Хайнц, но ударът му с глава излезна в аут.

Малко след това ЦСКА-София извърши двойна смяна, като в игра се появиха Джонатан Линдест и Данило Асприля, а Станислав Шопов и Фернандо Каранга напуснаха терена.

В 66-ата минута логичното се случи и ЦСКА-София изравни резултата. Християн Петров пое топката в половината на домакините, подаде към Джонатан Линдсет, който чукна топката с пета и елегантно изведе Данило Асприля, който останал сам срещу вратаря промуши топката покрай Петър Маринов и направи резултата 1:1.

Десет минути преди края на двубоя Тобиас Хайнц бе принудително заменен от Емануел Шакич. В добавеното време Мено Кох също записа минути, като Мартин Стойчев напусна игра.

Минути преди края ЦСКА-София вкара победния гол, след като Улаус Скаршем отбеляза дебютното си и така ценно попадение за "червените". Норвежецът се възползва от подаване на сънародника си Джонатан Линдсет в наказателното поле и с точен изстрел по земята матира стража на гостите за крайното 1:2.

Следващият мач на ЦСКА-София е срещу отбора на Ботев (Пловдив) от 25-ия кръг на Първа лига, на 17 март (неделя), от 17:45 часа, на Националния стадион "Васил Левски".