Локомотив Пд загуби от Хебър на "Лаута"

Представителният отбор на Локомотив (Пловдив) допусна поражение от Хебър (Пазарджик) в 22-рия кръг на Първа лига.

„Черно-белите“ поведоха с гол на Христо Иванов, но гостите стигнаха до обрат, като стигнаха до трите точки във финалните секунди на срещата.

Първата добра възможност се откри Ангел Лясков. Левият защитник навлезе в наказателното поле и опита удар от малък ъгъл, който мина над целта. Локомотив продължи да натиска своя съперник и в 10-ата минута се стигна до попадение. Оливер Камдем центрира в наказателното поле, там Йоан Баи се измъкна от защитата и засече топката, но Петър Дебърлиев спаси, но Христо Иванов направи добавка за 1:0. В 25-ата минута Евандро шутира опасно, вратарят на гостите спаси. В 35-ата минута продължителна атака на „черно-белите“ завърши с изстрел на Баи над целта. Гостите отговориха с изстрел на Каракашев, минал покрай вратата на Кристиан Томов. В 45-ата минута Дион комбинира с Лясков, който се озова на добра позиция, но стреля доста слабо.

В 51-ата минута Хебър стигна до изравнителен гол. Стефан Цонков центрира към далечната греда, където Папазов вкара с глава за 1:1. В 57-ата минута гол на Локомотив бе отменен заради засада. Хорхе Сегура засече с глава топката на близката греда, като я насочи към далечния ъгъл, където Димитър Илиев прати кълбото във вратата, но капитанът на „черно-белите“ е бил в нередовна позиция. В 60-ата минута Бабакар Дион получи на границата на наказателното поле и нанесе удар, който срещна ръката на Георги Вълчев. Главният рефер Петър Кузев показа бялата точка, но след преглеждане на видеоповторението отмени своето решение. В 8-ата минута на добавеното време Ангел Лясков получи втори жълт и съответно червен картон. В заключителните секунди Хебър стигна до трите точки – Шейх Диаманка се възползва от неразбирателство в задни позиции и вкара за крайното 1:2.

Следващата среща на Локомотив е на 02.03 (събота) от 15:15 часа срещу Крумовград на спортен комплекс „Никола Щерев – Старика“ в Пловдив.

 

Източник: www.lokomotivpd.com