Берое загуби от Славия

Берое загуби с 0:3 гостуването си на Славия от 21-вия кръг на efbet Лига.

Домакините поведоха в резултата в седмата минута, когато Ертан Томбак попречи на Енцо Еспиноса, а Денислав Александров  проби отдясно и центрира. На далечната греда Тони Тасев бе оставен съвсем сам и вкара гол с глава.

В 21-вата минута съдията Владимир Вълков първоначално не отсъди дузпа, но след консултация с ВАР промени решението си и отсъди 11-метров наказателен удар за „белите“. Зад топката застана Галин Иванов – Родриго Ачинели се хвърли наляво, а Галин стреля вдясно – в десния страничен стълб.

Две минути след това Франсиско Политино засече центриране от дълбочина в наказателното поле, но Светослав Вуцов спаси удара му с глава.

След половин час игра отново Политино излезе на стрелкова позиция, но опитът му не затрудни Вуцов.

В 35-ата минута Тони Тасев бе изпуснат от Темитопе Акинжонгунла. Той нахлу в наказателното поле, където бе съборен от Родриго Ачинели и съдията Вълков за втори път посочи бялата точка. Този път с изпълнението на дузпата се нагърби Тони Тасев, който в 37-ата минута не сбърка и прати топката в центъра на вратата.

Малко след изтичането на час игра топката стигна до Карлос Алгара, който стреля от воле от дъгата на наказателното поле, но Вуцов спаси.

Славия отговори с удар от дистанция на Иван Минчев, но топката рикошира в напречната греда.

В 76-ата минута Тасев стреля опасно от пряк свободен удар, но вратарят на Берое спаси.

В 83-ата минута Кристиян Стоянов проби през центъра с извеждащо подаване намери непокрития Владимир Николов. Той бе оставен съвсем сам, което накара Ачинели да тръгне да го посреща, но Николов го прехвърли.

В 88-ата минута Себастиан Вия опита да застраши вратата на Славия с удар от пряк свободен удар, но изпълнението му бе неточно.

Следващият мач на Берое е на 26 февруари срещу Лудогорец от 17:30 часа на стадион „Берое“.

 

Източник: www.beroe.bg