Локомотив Пд надви Черно море в последното си домакинство за сезона

Представителният отбор на Локомотив (Пловдив) победи Черно море (Варна) с 2:1. Двубоят бе последен у дома за “черно-белите” за сезон 22/23. Димитър Илиев и Джовани Бариани (д) донесоха успеха на пловдивчани.

В 9-ата минута Мазир Сула от гостите стреля над целта. Локомотив отвърна с неточен изстрел на Бабакар Дион. В 31-ата минута Хорхе Сегура засече с глава центриране на Джовани Бариани, топката мина встрани от целта.

Локомотив откри резултата в 52-ата минута. Петър Андреев напредна по дясното крило и подаде в наказателното поле за Димитър Илиев, който се разписа за 1:0. В 72-ата минута “моряците” изравниха. Центриране на Николай Златев бе отклонено от Живко Атанасов към Мишаел, който от близка дистанция не сбърка за 1:1. В 89-ата минута Локомотив стигна до дузпа. Димитър Илиев бе съборен в наказателното поле, а съдията Георги Димитров посочи бялата точка. Джовани Бариани застана зад топката и не сбърка за крайното 2:1.

Последната среща за сезона е насрочена за 07.06 от 18:45ч. Тогава Локомотив гостува на ЦСКА 1948 на стадиона “Витоша” в Бистрица.

 

Източник: www.lokomotivpd.com