ЦСКА-София приключи редовния сезон с разгром над Ботев

ЦСКА-София разгроми Ботев (Враца) с 5:1 в мач от последния 30-ия кръг на редовния сезон в Първа лига, игран на стадион "Българска армия" пред празни трибуни, поради наказание от БФС.

Въпреки това стотици армейски привърженици подкрепиха тима, като през целия ден взеха дейно участие в спортния празник на стадиона и изгледаха заедно срещата на огромна видео стена, изградена на едно от тренировъчните игрища на "Армията".

Попаденията за червените в днешния двубой реализираха Иван Турицов, който бе точен в 15-ата минута от дузпа, Дюкенс Назон (21', 53', 75') и Менно Кох (52').

През първото полувреме възпитаниците на старши треньора Саша Илич бяха много по-добрият отбор на терена и още в 3-ата минута Тобиас Хайнц стреля директно от пряк свободен, като топката бе заложена на около 25 метра от вратата, пазена от Красимир Костов. Ударът на Хайнц обаче прелетя над напречната греда. След още 120 секунди игра се стигна до нова опасност пред противниковата врата, когато Дюкенс Назон овладя отдясно в наказателното поле след центриране от корнер и последвало разбъркване, след което нападателят стреля по диагонала, но кълбото излезе в аут. Натискът в червено продължи и в 13-ата минута Иван Турицов изведе Маурисио Гарсес на чисто положение в наказателното поле. Диего Фераресо го събори и реферът Валентин Железов напълно справедливо посочи бялата точка. Щатният изпълнител Иван Турицов се нагърби с изпълнението и в 15-ата минута прати топката неспасяемо в горния десен ъгъл, разписвайки се за 1:0. Това бе 11-ти пореден точен изстрел от дузпа за бранителят, който има 100-процентов актив при този показател. След още 6 игрови минути Тобиас Хайнц центрира отдясно към сънародника си Джонатан Линдсет, който стреля акробатично със странична ножица от десетина метра. Костов изби в дясната греда, но кълбото попадна в непокрития Дюкенс Назон и за голмайстора не бе проблем да изпрати топката в празната врата, покачвайки на 2:0. В 27-ата минута Браян Переа от гостите стреля опасно в гория ляв ъгъл на Димитър Евтимов от пряк свободен удар и стражът на армейците демонстрира великолепен рефлекс, избивайки кълбото в горната греда, с което предотврати сигурен гол. В 44-ата минута Тобиас Хайнц направи страхотен самостоятелен рейд през центъра на терена и стреля, но Краси Костов изби. По този начин двата състава се оттеглиха към съблекалните с две попадения преднина за ЦСКА-София.

През втората част армейците излязоха жадни за още попадения и в 52-ата минута Менно Кох засече с глава центриране на Тобиас Хайнц от корнер и направи резултата класически. Буквално в следващата атака червените покачиха на 4:0 след като Дюкенс Назон реализира втория си гол в мача. Хаитянинът се възползва от много добра изява на Маурисио Гарсес, който отне притежанието на топката, надбяга противников състезател и стреля, но вратаря успя да играе с топката. Секунди преди тя да излезе в корнер Назон я прати в мрежата. В 59-ата минута гостите от Враца стигнаха до почетно попадение дело на Браян Мендоса. Последва тройна смяна в армейските редици и играта напуснаха Марселино Кареасо, Иван Турицов и Тобиас Хайнц, а техните места бяха заети от Станислав Шопов, Лазар Туфегджич и Жираир Шагоян. В 72-ата минута арменският национал отправи хубав диагонален изстрел, но топката премина покрай десния страничен стълб на гостите. В 75-ата минута Джонатан Линдсет намери Дюкенс Назон в наказателното поле и голмайсторът на ЦСКА-София с много прецизен изстрел реализира своя първи хеттрик с червената фланелка, оформяйки крайното 5:1. По този начин армейците напълно заслужено се поздравиха с разгромна победа над Ботев (Враца).

Със спечелените 3 точки отборът ни събра актив от 73 пункта и е само на точка от върха след изиграването на всички 30 срещи от редовния сезон в Първа лига.

 

Източник: www.cska.bg