Ценна победа за Славия в дебюта на Ангел Славков

Славия спечели с 1:0 като гост срещу ЦСКА 1948 в двубой от 30-ия и последен кръг в редовния сезон на Първа лига, който беше дебютен за новия старши треньор Ангел Славков. Късен гол на Емил Стоев в 88-ата минута осигури ценните три точки в полза на “белите”, които имат шанс да се класират в челната шестица след напускането на Златомир Загорчич.

В 16-ата на двубоя на стадион “Витоша” крилото Тони Тасев стреля диагонално към вратата, но Даниел Наумов се справи с опасността.

Предпазливите действия от страна на двата отбора взеха връх, но най-добрата възможност за гол на “белите” дойде десет минути преди почивката, когато топката достигна до Ертан Томбак. Крайният защитник получи от капитана Галин Иванов и шутира от границата на наказателното поле, но кълбото премина на сантиметри покрай страничната греда.

Малко преди изтичане на редовното време на първата част Парвиз Умарбаев стреля от дистанция, но топката излезе в ъглов удар.

След почивката битката и надлъгването в средата на терена продължиха. В 62-ата минута Георги Русев центрира за Педриньо, който изпрати кълбото в аут.

Славистите опитаха да изненадат Наумов с далечен шут на Галин Иванов, който беше избит от национала. Последваха нови неточни удари и към двамата вратари, които нямаха много работа в хода на двубоя в Бистрица.

В 88-ата минута “белите” достигнаха до решаващото попадение. Галин Иванов центрира в наказателното поле, защитата на домакините не успя да изчисти добре топката и тя достигна до Емил Стоев, който с удар от въздуха неспасяемо я изпрати във вратата на ЦСКА.

След този драматичен и ценен успех Славия е на шеста позиция в класирането с актив от 49 точки и изпреварва с два пункта Локомотив (Пловдив), който приема Левски в понеделник.

 

Изтоник: www.slavia.com