Ботев Пд загуби от Славия в София

Ботев загуби с 0:1 от Славия в среща от 31-ия кръг на Първа лига. Двубоят се игра на стадиона в столичния квартал "Овча купел".

С днешната загуба "канарчетата" загубиха всякакви шансове в борбата за седмото място. Единственото попадение реализира Тони Тасев в средата на второто полувреме.

Пловдивчани бяха по-дейният отбор на терена до гола за "белите". Първото положение се откри пред Красиан Колев в 26-ата минута, но ударът на халфа мина покрай вратата.

Три минути по-късно ботевистите направиха изумителен пропуск. Бароан бе изведен очи в очи с вратаря и стреля, но пропусна, след което Минков извади към Мертенс на точката на дузпата. Халфът стреля на опразнената от стража врата, но кълбото мина покрай гредата.

Втората част стартира с нов голям пропуск за Ботев. В 60-ата минута Джеймс Етоо изведе отлично Антоан Бароан в половината на "белите", нападателят напредна и стреля, но стражът спаси.

В 69-ата минута Бруно Балтазар приготви две смени в състава си, вадейки от игра Колев и Минков. Именно в този момент столичани реализираха попадението си, като Тони Тасев бе изпуснат отляво по атаката и с плътен удар вкара за 1:0.

След тези промени от Бруно Балтазар в играта на "канарчетата" преобладаваха грешните отигравания, като "жълто-черните" направиха едва един пропуск чрез Виктор Генев.

От своя страна столичани отправиха точен удар чрез Галин Иванов, спасен от Георги Аргилашки. До края на мача в игра се появи и Секулич, а неизползваните полеви футболисти на скамейката бяха Добромир Павлов, Рой Херман, Станислав Работов и Димитър Папазов.

 

Изтоник: www.botevplovdiv.bg