ЦСКА-София победи Славия като гост

ЦСКА-София победи Славия с 2:0 като гост в мач от 25-ия кръг на Първа лига, игран на стадион  "Александър Шаламанов" в столичния квартал "Овча купел". Точни за армейците бяха Менно Кох в 63-ата и Дюкенс Назон в 67-ата минута на двубоя.

В началните минути на срещата червените владееха повече топката, но не съумяха да стигнат до чисто голово положение пред вратата, пазена от Георги Петков който в типичния си стил, всячески накъсваше играта и бавеше времето от първите минути. На два пъти и медицинският щаб на Славия влизаше на терена, за да му оказва помощ. Половин час след началото старши треньорът  Саша Илич трябваше да прави принудителна смяна. След съприкосновения с Велко Йеленкович Тибо Вион пострада. Халфът на ЦСКА-София беше изнесен на носилка и откаран с линейка. В 33-ата минута домакините стигнаха до попадение, което правилно бе отменено заради засада. В добавеното време на първата част ЦСКА имаше възможност да открие резултата след като Амос Юга свали с глава към Енес Махмутович. Люксембурецът стреля, но защитник на Славия застана на пътя на топката. Веднага след това Тобиас Хайнц стреля над напречната греда и по този начин двата състава се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

През втората част червените излязоха на терена пределно мобилизирани да спечелят мача и натиснаха своя опонент от първия съдийски сигнал. В 53-ата минута Хайнц намери Назон с дълго подаване, а хаитянският нападател надбяга бранител в бяло и хладнокръвно се разписа, но голът бе отменен заради засада. Натискът на армейците продължи и в 63-ата минута логичното се случи, когато Менно Кох засече с глава центриране на Хайнц от корнер и се разписа за 1:0.  В 67-ата минута Морено и Хайнц направиха много хубаво разиграване, след което норвежецът подаде към Дюкенс Назон в наказателното поле, който отново бе безпощаден и безпроблемно реализира за 2:0. След това попадение интригата в мача до голяма степен приключи и нямаше много интересни ситуации пред някоя от вратите, защото възпитаниците на Саша Илич контролираха изцяло събитията на терена. По този начин ЦСКА-София заслужено победи с 2:0 Славия като гост и остава лидер във временното класиране на Ефбет лига с актив от 63 точки.

В следващия кръг тимът ни посреща вечния си съперник Левски на Националния стадион "Васил Левски". Двубоят е насрочен за 17 април (понеделник) и започва в 17:30 часа.

 

Източник: www.cska.bg