„ЛЕВСКИ“ победи „ХЕБЪР“ с 2:0

„Левски“ победи „Хебър“ с 2:0 на стадион „Георги Бенковски“ в Пазарджик в мач от 22-ия кръг на Първа Лига.

"Сините" излязоха напред в резултата след 18 минути игра, когато Рикардиньо откри головата си сметка, пращайки удар в долния десен ъгъл на вратата на Петър Дебърлиев. В 74-ата отново бразилският нападател покачи на 2:0.

Срещата започна с ранен жълт картон. Роберт Мазан влезе в краката на Ноа Сонко Сундберг и бе санкциониран от Георги Гинчев в 6-та минути игра.

Минута по-късно „Левски“ имаше претенции за дузпа за игра с ръка на Георги Търтов след изстрел на Илиян Стефанов, но 11-метров наказателен удар не последва.

„Сините“ организираха няколко добри атаки в следващите минути, а логичното се случи в 18-ата минута. Филип Кръстев изведе Рикардиньо, който бе изпуснат от Камен Хаджиев и с удар по земя в далечния десен ъгъл се разписа за 1:0 в полза на "сините".

Бразилският нападател имаше възможност да удои аванса на своя тим само две минути по-късно, когато получи центриране отдясно от Андриан Краев и с глава насочи топката към вратата, но Петър Дебърлиев се намеси безпроблемно.

В 26-ата минута отново Рикардиньо бе близо до гол, след като получи подаване от сънародника си Уелтон отляво, но ударът на нападателя бе блокиран.

В 29-ата минута Уелтън отправи удар в далечния ъгъл на Дебърлиев, но стражът на домакините успя да избие.

В 43-ата минута отново Уелтън проби изключително опасно отляво, навлезе в наказателното поле и шутира в близкия ъгъл на вратата, пазена от Дебърлиев, но стражът на „Хебър“ се намеси и изби в корнер.

В 56-ата минута след изпълнение на ъглов удар Ноа Сонко Сундберг се озова на по-малко от 5 метра от вратата на Дебърлиев, но вратарят се хвърли и изби в нов корнер.

В 61-ата минута Сундберг проби и даде възможност на Жереми Петрис да центрира към Илиян Стефанов. Той отправи удар с глава, но в ръцете на вратаря.

„Левски“ стигна до второ попадение в 74-ата минута. Филип Кръстев центрира от свободен удар, Сундберг свали с глава към Цунами, който стреля в горната греда. При добавката Рикардиньо удвои аванса на "сините".

Минута по-късно Сундберг опита да изненада Петър Дебърлиев с удар зад централната линия, но вратарят на „Хебър“ успя да избие в корнер.

До края двата тима не създадоха нови чисти голови положения.

 

Източник: www.levski.bg