"Локомотив" Пд и "ЦСКА-София" с равенство на "Българска армия"

Представителният отбор на Локомотив (Пловдив) завърши наравно 1:1 при гостуването си на ЦСКА-София в мач от 22-рия кръг на Първа лига. “Червените” откриха резултата в 9-ата минута чрез Дюкенс Назон, а “черно-белите” изравниха с попадение на Ерик Сорга в края на първата част.

В 9-ата минута Дюкенс Назон получи на границата на наказателното поле, напредна и стреля за 1:0 в полза на домакините. Седем минути по-късно Димитър Илиев шутира, но право в ръцете на Густаво Бусато. В 21-ата минута играч на “червените” отправи изстрел, но стражът на “черно-белите” изби. Четири минути по-късно, Локомотив отговори на атаката на “столичани” чрез центриране на Джовани Бариани, Тодор Павлов стреля, но над целта. В 27-ата минута Динко Хоркаш демонстрира отличния си рефлекс след изстрел на Дюкенс Назон. Десет минути по-късно Димитър Илиев бе препънат в наказателното поле на домакините от Амос Юга, но така и не последва дузпа в полза на Локомотив. В края на първата част “черно-белите” изравниха. Димитър Илиев асистира на Ерик Сорга, чийто изстрел от близка дистанция не остави шансове на Бусато за 1:1.

В 52-ата минута, след карамбол в наказателното поле, Дюкенс Назон пробва да реализира, но Динко Хоркаш спаси. В 87-ата минута домакините стигнаха до дузпа след нарушение на Мартин Паскалев. Зад топката застана Юргей Матей, който стреля в гредата и не успя да реализира за “червените”.

На 13.03 (понеделник) Локомотив приема Берое (Стара Загора) от 17:30ч. на “Лаута”.