"Ботев" Пд завърши наравно с "Локомотив" Сф

Ботев (Пловдив) и Локомотив (София) дадоха рестарт на българския футбол през 2023 година. Срещата от 19-ия кръг на Първа лига завърши при резултат 0:0.

Освен с равенството и поделянето на точките, мачът ще се запомни с голямата авария, която забави старта на втората част с близо 60 минути.

В 11-ата минута удар на Джеймс Етоо бе отразен от вратаря на гостите. "Железничарите" отговориха с много опасен удар на Митков, който бе спасен от направилия силен мач Хидайет Ханкич.

В 21-ата минута Митков стреля неточно, а в 24-ата минута Антоан Бароан пусна страхотен пас към Николай Минков и той стреля от чиста позиция, като само добрата изява на Любенов предотврати гол.

В 26-ата минута Хидайет Ханкич на два пъти спаси удар на Митков. В последната минута на първата част Антоан Бароан разтресе напречната греда с удар от 20 метра.

Буквално с прибирането на двата тима в тунела токът в пловдивския квартал "Коматево" спря. В продължение на близо час мачът бе спрян, като съществуваше опасност двубоят да бъде отложен за следващия ден.

В крайна сметка електрозахранването бе възобновено и в 19:20ч. стартира второто полувреме. В първите минути на втората част "канарчетата" бяха по-дейни, но не стигнаха до нещо сериозно.

След почивката като цяло играта бе равностойна, като головите положения бяха рядкост. Такова се откри пред Николай Минков в 78-ата минута, като от чиста позиция в наказателното поле бързоногият футболист стреля в тялото на вратаря.

В 88-ата минута "канарчетата" изтръпнаха, след като столичани получиха фаул на много опасна позиция. При последвалото изпълнение ударът на Димитър Митков прати кълбото на сантиметри от гредата.