Левски Черно море 0:1

Черно море записа важна победа срещу един от преките си конкуренти за влизане в Топ 6. „Моряците“ се наложиха с 1:0 над Левски с 1:0 при подновяването на пролетния дял на efbet Лига, в мач, който се игра на стадион “Ивайло” във Велико Търново.

Единственото попадение в срещата бе дело на Александър Василев. Той се разписа в 35-ата минута, след грешка на стража на „сините“ Николай Михайлов сбърка. В 72-арта минута гол на Алекс Фернандес бе отменен след намесата на ВАР заради игра с ръка на Атанас Илиев, а в 77-ата минута попадение на Исмаил Иса бе отменено поради засада.

Любопитното е, че в състава на „моряците“ взеха участие шестима футболисти, продукт от школата на Черно море. Това са Иван Дюлгеров, Виктор Попов, Велислав Василев, Атанас Илиев, Даниел Димов и Николай Златев.

В първите минути на мача Левски опита да упражни натиск, като във 2-рата минута Рикардиньо бе изведен зад защитата, но Иван Дюлгеров внимаваше и съобразително се хвърли в краката на нападателя на сините. В средата на първото полувреме Велислав Василев и Атанас Илиев побваха удари от дистанция, ни не намериха целта.

В 22-рата минута Рикардиньо се озова на стрелкова позиция и отправи удар,но Дюлгеров спаси. Три минути по-късно стражът на “моряците” отново спаси вратата след изстрел на Кръстев, както и в 29-ата минута, когато парира изстрел от 16 метра на Стефанов, който отиваше в долния ляв ъгъл.

В 35-ата минута Черно море поведе след доза късмет. При атака на „моряците“ отдясно Попов центрира от въздуха, а топката направи голяма парабола, която затрудни Михайлов. Опитният страж вървя назад и при опита да избие топката, която отиваше в рамката на вратата, тя срещна горната греда и от един метър Василев вкара един от най-лесните си голове, след като изпревари Роналдо. Попадението стресна играчите в синьо, които до почивката не успяха да се съвземат.

Втората част започна с по-активна игра на Левски, но след 120-секунди срещата бе прекратена за пет минути, тъй като нямаше видимост заради множеството димки от агитката на „сините“. Веднага след подновяването на играта Илиев се откъсна зад защитата на „сините“, но стреля слабо и без да затрудни Михайлов. Теренът в Търново беше изчистен, но въпреки това тежък за игра, като топката се движеше бавно, както действаха и играчите на Стоилов, които с всяка изминала минута все повече губеха сили и увереност.

В средата на второто полувреме Черно море отбеляза втори гол, след като Алекс Фернандес стреля и топката рикошира в Сундберг и спря в мрежата. Попадението обаче беше отменено след няколко минутно гледане на ВАР, като дори се наложи реферът Никола Попов да ходи и да гледа повторение, за да вземе окончателно решение. Той отсъди игра с ръка на Илиев при подаването към Фернандес. В този момент Иса и Даниел Димов влязоха, а малко след това бившият таран на Левски вкара хубав гол с глава, но и той бе отменен за радост на „сините“, тъй като играчът бе зад отбраната при центрирането към него. В този момент част от публиката започна да скандира името на Пламен Андреев, който бе на пейката.

 

Източник: www.chernomorepfc.com