10 от 10 за Чочев, победа срещу Септември и ЦСКА 1948 е отново на върха

ЦСКА се завърна на върха в efbet Лига след нов домакински успех – 1:0 срещу Септември в мач от 11-ия кръг на efbet Лига, изигран на стадион „Витоша“.

Победния гол за „червените“ отбеляза Ивайло Чочев в 87-та минута. Попадението е десето за халфа на „армейците“ след десет двубоя дотук в шампионата, като по този начин той продължава да оглавява голмайсторската листа.

С тези нови три точки пък ЦСКА със старши треньор Любослав Пенев не само остава непобеден у дома дотук, но и отново е лидер в класирането с актив от 23 точки след 11 изиграни мача.

Мачът започна с натиск на „червените“, който доведе до поредица от ъглови удари, изпълнени от Парвиз Умарбаев. При един от тях Чочев овладя около вратарското поле и отправи удар, който обаче беше блокиран от тялото на бранител. След друго центриране на Умарбаев пък Александър Колев засече с глава топката на първа греда, но вратарят Шейтанов изби.

В следващите минути ЦСКА продължаваше да има териториален превес, но така и не създаваше чисти положения за гол. До края на полувремето в 30-ата минута Колев намери добре Умарбаев на границата на наказателното поле, като полузащитникът стреля моментално, но в аут. Нов удар с глава на Алекс Колев пък беше спасен от Шейтанов.

На почивката Любослав Пенев предприе смяна и включи в игра новото попълнение Евгений Сердюк, който дебютира с червената фланелка, заменяйки Александър Колев. В 59-ата минута Жека беше близо до първия си гол за ЦСКА, но негов опасен изстрел рикошира в защитник и излезе в корнер. Минути по-късно Костадинов от гостите отправи мощен удар в аут към вратата на Наумов, а Марио Топузов от „армейците“ се озова очи в очи с Шейтанов и го преодоля, но от голлинията бранител на Септември изчисти.

В 65-ата минута Мартин Николов от гостите получи втори жълт и червен картон за удар без топка. В игра за ЦСКА влезе и Георги Русев, като десетката донесе допълнителна острота в предни позиции. В 85-ата минута крилото напредна от дясно, справи се с един защитник и върна прекрасно към Чочев който от около 12-13 метра стреля в долния ляв ъгъл на вратаря, но той се разтегна максимално и изби. л

Две минути по-късно обаче Шейтанов нямаше отговор след комбинация между Радослав Кирилов и Ангел Лясков и центриране на левия бек към Чочев. Лидерът на ЦСКА засече с глава и изведе „армейците“ напред с десетия си гол в десет мача дотук в efbet Лига. Поредно изключително важно попадение за полузащитника.

До края нови шансове за гол нямаше. Предстои пауза за мачовете на националните отбори, като след нея „червените“ гостуват на Локомотив (Пловдив).

 

Източник: www.cska1948.bg