10 "сини" изпуснаха да победят "Крумовград"

„Левски“ загуби първи точки през пролетния дял от шампионата. „Сините“ завършиха наравно 0:0 с „Крумовград“ на стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“.

Тимът на Николай Костов игра в голяма част от двубоя с 10 души заради директен червен картон на Патрик-Габриел Галчев, но въпреки това имаха по-чистите и сериозни положения в срещата.

Мачът започна с натиск на „сините“ от първите минути. Още във 2-ата Патрик-Габриел Галчев изпълни заучено корнер и прати топката на границата на наказателното поле, където Марин Петков стреля от воле, но шутът му бе избит. В 9-ата минута Джемили и Асен Митков изпълниха триково фаул, юношата напредна с топката в крака, докато играчите на „Крумовград“ очакваха центриране и стреля, но Янко Георгиев улови.

В 16-ата минута Галчев центрира прекрасно отдясно, Янко Георгиев с мъка изби, но на крака на Марин Петков, който не уцели опразнената врата, а падналия Рикардиньо. След тази ситуация обаче „сините“ трудно стигаха до нови, тъй като се наблюдаваше известен брак в подавания. Все пак Марин Петков имаше отлична ситуация да стреля от фаул, но шутира право в стената. Гостите също трудно стигаха до някакви ситуации. В 40-ата минута Патрик-Габриел Галчев направи голяма грешка. Той допусна Патрик Луан да му открадне една топка, след което го препъна и бе изгонен с директен червен картон.

На почивката Николай Костов даде дебют на новото попълнение Евертон Бала. Още с първото си отиграване той вдигна на крака публиката, след като премина ефектно бранител и центрира остро в наказателното поле, но Джемили стреля слабо. В 56-ата минута пак Ел Джемили се пребори за една топка и я пусна към Цунами. Левият бранителят стреля по трева и Янко Ангелов с мъка изби. Секунди по-късно и Рикардиньо пробва удар по диагонала, но много неточно. „Крумовград“ отговориха с няколко опита за контраатаки. Най-опасен изглеждаше влезлият на почивката Момчил Цветанов. В 58-ата минута той бе изведен в наказателното поле отляво и шутира много силно над вратата.

В 66-ата минута Ел Джемили за малко да вкара изумителен гол. Охене подаде към Мислович, който между линиите намери Джемили, който премина бранител и пробва нещо между центриране и удар, а топката удари страничната греда. Буквално минута по-късно „сините“ имаха претенции за дузпа за игра с ръка в наказателното поле на „Крумовград“, но не последва нищо нито от главния рефер, нито от ВАР. Гостите пък опитваха контри в тези минути. В 73-ата минута Момчил Цветанов получи поредната добра топка през зоната на десния бек и стреля по диагонала, а Пламен Андреев ефектно спаси.

В последните минути, макар и с 10 души, играчите на Николай Костов натикаха гостите в наказателното им поле, но не успяваха да вкарат топката в мрежата въпреки натиска и няколко поредни опасни центрирания.

 

Източник: www.levski.bg