"Ботев" Пд победи "Арда" с 2:0 в Кърджали

Отборът на Ботев (Пловдив) записа 6-ти пореден мач без загуба в Ефбет Лига.

Тимът на Душан Керкез се наложи с 2:0 над тима на Арда. Срещата от 19-ия кръг на Първа Лига се игра на стадион „Арена Арда“ в Кърджали.

В 5-тата минута на мача Емануел Уме успя да открадне топката и нахлу в наказателното поле, но Анатолий Господинов от състава на Арда се справи с изстрела му. Няколко минути по-късно, Хидайет Ханкич бе на позиция и не последва изненада след центриране отляво по крилото, Преслав Боруков от Арда не успя да играе с топката и Ханкич се намеси.

В 23-тата минута Станислав Иванов от Арда продължи с глава към далечната греда, където свободният Пламен Крачунов стреля отблизо, но след блестящата намеса на Хидайет Ханкич ударът бе отразен. В 37-та минута Антоан Бароан получи топка от лявото крило чрез Константинос Балоянис – нападателят ни стреля с глава, но вратарят на Арда изби топката. Първото полувреме завърши при резултат 0:0.

В началото на вторите 45 минути Ивелин Попов изведе Самуел Акере, който преодоля Анатолий Господинов и прати топката в мрежата – попадението обаче не бе зачетено заради засада, която бе разглеждана около 4 минути от ВАР съдиите.

В 63-тата минута Ботев излезе напред в резултата. Ивелин Попов показа добър поглед и върна от аутлинията към Уме Емануел, който не сбърка и прати топката във вратата за 0:1.

В 78-та минута, отново Уме имаше чудесна възможност да удвои резултата, но вратарят на домакините отново отрази.

В 80-тата минута падна и второто попадение за „канарчетата“ – втора асистенция на Ивелин Попов намери Янис Карабельов, който пое пас на границата на наказателното поле и с уникален изстрел в близкия ъгъл прати топката за 0:2.

В следващия кръг Ботев гостува на Етър във Велико Търново в мач от 1/8-финалите за Сезам Купа на България на 7 декември, а три дни след това приемаме Хебър на „Колежа“ в последния ни мач за календарната 2023г.

 

Изтночник: www.botevplovdiv.bg