"Левски" завърши наравно с "Локомотив" София

„Левски“ изпусна по нелеп начин победата в столичното дерби с „Локомотив“ (София).

„Сините“ водеха с 2:0 в 70-ата минута на срещата и нищо не предвещаваше поредна загуба на точки, но две груби грешки доведоха до равенството в „Надежда“. „Левски“ поведе с голове на Марин Петков и Андриан Краев, но две ответни попадения на Димитър Митков върнаха равенството.

„Левски“ започна активно срещата на тежкия терен в „Надежда“. В 7-ата минута Асими Фадига намери Патрик-Габриел Галчев, който в този мач бе пуснат в по-предни позиции, а „синият“ юноша шутира, но ударът му бе блокиран. След корнера Дарлан стреля от около 20 метра, но без успех.

В 20-ата минута дойдоха две спорни положения накуп. Първото бе за игра с ръка на Димитър Митков, а броени секунди по-късно за нарушение на Гонсало Кардосо срещу Асен Чандъров, но след преразглеждане с ВАР се стигна само до корнер за „Левски“ и наказателен удар не последва. В 26-ата минута Рикардиньо като по чудо не откри резултата. Асен Чандъров пресече подаване на Бруно Франко, подаде към Петрис, а десният бранител намери Рикардиньо на метри от голлинията. Централният нападател обаче разтресе горната греда и топката някак не влезе във вратата.

Минута по-късно „Левски“ откри. Марин Петков направи хубав пробив, навлезе в наказателното поле и с по-слабия си десен крак стреля неспасяемо във вратата на Александър Любенов – 0:1.

Веднага след гола „железничарите“ пробваха да отвърнат чрез удари на Димов и Франса, но те не бяха достатъчно опасни, за да затруднят Пламен Андреев. В 44-ата минута обаче късметът покри „сините“. Митков направи грешка в средата на терена и допусна да му бъде отнета много леко топката от съперник. Димитър Митков бе изведен в наказателното поле и с един пас изведе Франса сам срещу вратаря, но ударът на играчът на домакините бе много силен и неточен над гредата.

Второто полувреме започна със страхотно спасяване на Пламен Андреев. След центриране Валентин Николов стреля с пета, Франса пропусна топката и заблуди младия страж. Андреев обаче инстинктивно спаси и прати топката в горната греда, спасявайки тима си от сигурно попадение. Домакините продължиха да се опитват да затрудняват Андреев, а момчетата на Николай Костов да правят контраатаки, с които да решат мача, но най-често се губеше последния пас.

В 64-ата минута Патрик-Габриел Галчев центрира опасно от фаул и Кордоба се размина на сантиметри от това да засече топката. В 70-ата минута Асен Чандъров направи фрапираща грешка, която едва не доведе до гол във вратата на Пламен Андреев. Халфът върна неразчетено, но играчите на „Локомотив“ (София) не успяха да се справят. В ответната атака „сините“ нанесоха втори удар. Рикардиньо изведе прекрасно Галчев. Младокът стигна до голлинията, след което центрира пред малкото наказателно поле. Там топката бе избита, но падна на крака на Краев, който стреля неспасяемо – 0:2.

В 74-ата минута Рикардиньо бе изведен по диагонал в наказателното поле и стреля, но стражът се справи. В ответната атака „Локомотив“ (София) върна един гол. Жереми Петрис сбърка при изнасянето на топката, Карлос Франса проби и подаде към Митков, който на празна врата нямаше как да сбърка – 1:2.

В 85-ата минута „синята“ агитка бе вдигната на крака, тъй като в игра се завърна големият любимец – Уелтън. Това обаче не помогна на „сините“ и в 93-ата минута се стигна до дузпа за „Локомотив“. Дарлан фаулира Стив Траоре, а Димитър Митков от „бялата“ точка изравни – 2:2.

 

Източник: www.levski.bg