ЦСКА-София разгроми Крумовград като гост

ЦСКА разгроми Крумовград с 4:1 като гост в мач от 17-ия кръг на Първа лига, игран на стадиона на футболен комплекс "Ботев 1912" в Коматево.

Точни за армейците бяха Амос Юга (38'), Християн Петров (78'), Данило Асприля (84') и Марселино Кареасо в последната 90-а минута на двубоя.

Непосредствено преди първия съдийски сигнал двата състава и всички по трибуните почетоха с минута мълчание паметта на загиналия при трагичен пътен инцидент бивш старши треньор на ЦСКА Ферарио Спасов.

След 180 секунди игра домакините отправиха точен изстрел чрез Диего Рапосо, който стреля от границата на наказателното поле, но Густаво Бусато изби. В 14-ата минута отново Бусато трябваше да прави второ спасяване. Алекс Колев стреля директно от пряк свободен удар, но стражът на червените бе на мястото си и спаси. Към средата на първата част ЦСКА стигна до първото си по-сериозно положение, след изпълнение на тъч от Амос Юга топката стигна до Джонатан Линдсет, чийто удар премина над напречната греда. В 34-ата минута Крумовград стигна до гол, дело на Алекс Колев, който се възползва от хубаво подаване в наказателното поле и от близка дистанция не остави шанс на Бусато. Армейците реагираха мигновено и още в 38-ата минута резултатът беше изравнен. Амос Юга отне топката в половината на Крумовград и комбинира с Марселино Кареасо, който го изведе сам срещу вратаря и с много силен изстрел с левия крак полузащитникът възстанови равенството. По този начин двата състава се оттеглиха на почивка при равенство 1:1.

През втората част армейците излязоха преобразени и се втурнаха в атака от самото начало. В 47-ата минута Християн Петров беше изведен по десния фланг и подаде към Кареасо, който стреля към вратата, но Макенджиев изби. В последствие се оказа, че колумбиецът е бил в положение на засада. В 56-ата минута Матиас Фаетон направи хубав самостоятелен пробив през центъра и шутира извън наказателното поле, но встрани от целта. В 65-ата минута старши треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро пусна в игра Дюкенс Назон на мястото на Майкъл Естрада. Натискът в червено продължи и в 68-ата минута Тобиас Хайнц направи хубав пробив по лявото крило и бе фаулиран от Джеферсон, който вече бе декориран в жълто още през първото полувреме. Главният арбитър Радослав Гидженов обаче прецени, че в тази ситуация няма основание да покаже втори жълт картон и отсъди само пряк свободен удар, след което Джеферсон беше моментално заменен от Джуниет Али. В 76-ата минута Данило Асприля влезе на мястото на Тобиас Хайнц. Малко след това ЦСКА стигна до пълния обрат в резултата. След мощен удар от фаул топката срещна стената. Получи се разбъркване пред и в наказателното поле домакините. Линдсет се ориентира най-бързо и чукна топката към непокрития Християн Петров, който шутира и след лек рикошет вкара своя първи гол с червената фланелка. В 83-тата минута Данило Асприля и Дюкенс Назон си размениха двойно подаване, след което колумбиецът се озова сам срещу вратаря и хладнокръвно се разписа за 3:1. Точка на спора сложи Марселино Кареасо в последната минута на срещата, след като се разписа за 4:1 oт близка дистанция след подаване на Назон. По този начин армейците записаха нови три точки в своя актив, след трета поредна победа в рамките на една седмица и продължават да са лидери във временното класиране на Първа лига с актив от 38 пункта.

 

Изтночник: www.cska.bg