ЦСКА-София с класическа победа над Хебър

ЦСКА-София победи Хебър (Пазарджик) с класическото 3:0 в мач от 16-ия кръг на Първа лига, игран на стадион "Българска армия".

Точни за армейците бяха Матиас Фаетон в първата минута от добавеното време на първата част, Майкъл Естрада в 59-ата и Станислав Шопов в последната 90-а минута на срещата.

Преди началото на двубоя червените излязоха на терена със специални тениски и кученца в подкрепа на каузата на доброволците от "Бандата на 1500-те".

Първото полувреме стартира с обичайния домакински натиск и в 6-ата минута удар на Джонатан Линдсет бе блокиран от защитник на гостите и топката попадна в ръцете на Матвей Игонен. Пет минути по-късно Майкъл Естрада излезе очи в очи с противниковия вратар, но стражът спаси. В 16-ата минута отново еквадорецът бе намерен в наказателното поле след изпълнен тъч от Емануел Шакич, но изстрелът му премина на сантиметри от левия страничен стълб. Десет минути по-късно Тобиас Хайнц изпълни корнер. След разбъркване Естрада продължи топката към Християн Петров, но ударът на бранителя не намери целта. След половин час игра Тобиас Хайнц центрира от статично положение и Браян Кордоба стреля с глава, но кълбото се отби в левия страничен стълб. След още три минути капитанът на червените изпълни корнер и топката бе отправена към близката греда, където Линдсет отклони, но нямаше кой да я засече във вратата. В 39-ата минута Тибо Вион центрира отляво и намери Естрада, който шутира от границата на малкия пеналт, но стражът на Хебър изби. Натискът в червено продължи и в първата минута на добавеното време логичното се случи, когато след хубава атака Християн Петров продължи към Иван Турицов, който центрира отдясно към Матиас Фаетон и нападателят се разписа за 1:0 с безпогрешен изстрел. При този резултат двата състава се оттеглиха на почивка.

През втората част армейците продължиха да атакуват и да контролират събитията на терена и в 58-ата минута Фаетон се възползва от грешка в противниковата отбрана и отне, след което преодоля футболист на Хебър и подаде към Хайнц, който не съумя да шутира към вратата. Веднага след тази ситуация Емануел Шакич центрира отляво и намери Майкъл Естрада в наказателното поле, който с хубав шут се разписа за 2:0 в 59-ата минута. В 70-ата минута Джонатан Линдсет стреля отдалеч, но кълбото премина на сантиметри покрай десния страничен стълб. Малко след това и Хайнц изпробва мерника си, но този път Игонен плонжира и изби в корнер. Четвърт час преди края старши треньорът на армейците Нестор Ел Маестро направи две смени в състава си, като пусна в игра Дюкенс Назон и Станислав Шопов на мястото на Матиас Фаетон и Джонатан Линдсет. В 78-ата минута Хайнц комбинира технично с Шопов, но изстрелът на току-що появилия се на терена младежки национал на България рикошира и излезе в корнер. В 83-ата минута Данило Асприля замени Тобиас Хайнц. В последната минута колумбийското крило направи феноменален пробив по левия фланг и намери Станислав Шопов, който с изкючително прецизен изстрел от дъгата на наказателното поле изпрати топката в горния ляв ъгъл на Игонен, оформяйки класическата победа с 3:0 над Хебър (Пазарджик). Със спечелените нови три точки момчетата на Нестор Ел Маестро излязоха на първо място във временното класиране с актив от 35 пункта.

Следващият мач на ЦСКА е на 9 ноември (четвъртък), когато тимът ни гостува на Черноморец (Балчик) в 1/16 финален мач от турнира за Купата на България. Двубоят на стадион "Балчик" стартира в 17:30 часа.

 

Източник: www.cska.bg