Квадво Дуа герой за Лудогорец срещу Славия

Лудогорец победи Славия с 2:0 като гост.

Герой за Шампионите бе нападателят Квадво Дуа, който отбеляза и двете попадения в 68-ата и 77-ата минута. Лудогорец имаше тотално превъзходство през целия мач, като създаде общо 19 голови положения, докато домакините нямаха нито едно. "Белите" също така нито веднъж не стреляха към вратата на Симон Слуга.

Седем минути след почивката Пьотровски центрира много опасно по земя, но няколко футболисти на гостите се разминаха с топката. Тя бе догонена и последва ново подаване, този път на Рик към Текпетей, а ганаецът отправи удар с глава в аут.

Логичното се случи в 68-ата минута, когато Лудогорец поведе. Антон Недялков пусна пас напред, Клод Гонсалвеш продължи с пета към Квадво Дуа, който само преди няколко минути се беше появил в игра от пейката.

Последва удар между краката на Вуцов, а топката се оплете в мрежата на Славия - 1:0 за Лудогорец. В 77-ата минута всичко около интригата приключи. Кайо Видал надбяга вдясно по нападението на Лудогорец Велко Йеленкович, стигна до аутлинията и центрира право на главата на Квадво Дуа, който с красив удар вкара втория гол за Лудогорец.

До края на срещата пропуски пред вратата на "белите" направиха Текпетей и Кайо Видал.

С успеха "орлите" доближиха върха, като разликата е само две точки. Лудогорец има и мач по-малко, който ако вземе, ще оглави еднолично класирането в efbet Лига.

 

Източник: www.ludogorets.com