"Левски" посече "Черно море", Ел Джемили с красив гол

„Левски“ постигна изключително важна победа над „Черно море“.

„Сините“ триумфираха заслужено с 1:0 с гол на Джевад Ел Джемили, а гостите играха в голяма част от мача с човек по-малко. Играчът пък се реваншира за двубоя с „ЦСКА-София“, където бе сменен след само няколко минути на терена и разкритикуван от треньора Николай Костов, като срещу „моряците“ той не само вкара победния гол, но и изработи червения картон на Дробаров.

Преди срещата Андриан Краев бе награден от изпълнителния директор на клуба Даниел Боримиров за изиграни 100 мача със „синята“ фланелка.

В 7-ата минута се откри първата отлична възможност пред „Левски“. При една дълга топка към Роналдо стражът на „Черно море“ Иван Дюлгеров и бранител на гостите не се разбраха и оставиха топката на Роналдо пред опразнената врата. Нападателят обаче се подхлъзна и не успя да отправи удар. В 12-ата минута хубаво центриране на Дарлан намери отново Роналдо, който стреля с глава, но не достатъчно силно. Буквално в ответната атака Едгар Пашеко се възползва на свой ред от грешка в „синята“ защита и навлезе в наказателното поле, но шутът му бе твърде силен и профуча над гредата.

В 18-ата минута „Черно море“ Влатко Дробаров влезе остро с бутоните в глезена на Джевад Ел Джемили. Първоначално Никола Попов вдигна само жълт картон, но след преразглеждане с ВАР играчът на „моряците“ бе изгонен в 22-ата минута.

След като останаха с човек повече „сините“ натиснаха здраво, но трудно стигаха до чисти положения при сгъстената отбрана на гостите. При един от многобройните опити Уелтън гардира прекрасно топката, не успя да се обърне и да стреля, но за сметка на това тя попадна в Петрис. Десният бранител стреля опасно, но след рикошет топката излезе в корнер. Гостите също се опитаха да застрашат Николай Михайлов с няколко контри. При една от тях се стигна до фаул пред „синята“ врата, а Пабло Гарсия стреля над гредата.

Още с началото на второто полувреме „Левски“ се хвърли в мощни атаки. Още в 46-ата минута Ел Джемили се озова на стрелкова позиция в наказателното поле и пробва фалцов удар, но Дюлгеров изби. Пак той се опита да изненада стража на „моряците“ с далечен удар в 51-ата минута, но топката профуча покрай гредата. При третия си опит от началото на второто полувреме Ел Джемили успя. Той пое топката пред наказателното поле и с мощен шут препарира Иван Дюлгеров – 1:0.

„Сините“ продължиха да натискат и да затягат обръча около вратата на Дюлгеров. В 71-ата минута Дарлан пробва да изненада с удар от фаул, но стражът на „моряците“ се справи и изби в корнер.

Играчите на „Черно море“ постепенно се опитаха да отговорят, като на няколко пъти направиха опасни контри. В 75-ата минута Брено Тейшейра бе изведен зад гърба на Ван дер Каап сам в наказателното поле и стреля много силно, но над гредата.

В 76-тата минута „сините“ направиха фантастична контраатака. Чандъров се пребори прекрасно за една топка, продължи я към Уелтън. Крилото изведе Цунами на скорост в наказателното поле, който върна към Уелтън, а той бе париран от Дюлгеров и от няколко метра не успя да реализира.

До края на срещата „сините“ успяха да удържат победата и да нанесат първа загуба на „Черно море“ през сезона.

 

Източник: www.levski.bg