Лудогорец надигра, но не победи Арда

Лудогорец не успя да победи Арда - 0:0. Шампионите създадоха 23 голови положения, но така и не стигнаха до попадение.

След 224 дни в игра за “орлите” се завърна техният капитан Антон Недялков. Той страдаше от усложнения след травма в глезена, но вече всичко е в миналото. 30-годишният бранител започна като титуляр в средата на защитата. Иначе очаквано в групата беше Бърнард Текептей, чието наказание изтече, а на пейката започна и Квадво Дуа.

Първата чиста възможност беше за Лудогорец в 4-ата минута. След разбъркване в наказателното поле на Арда топката попадна в Мунир Шуиар, чийто удар обаче мина агонизиращо близо от дясната греда на Анатолий Господинов. Секунди след това Мунир стреля и от фаул, но пак не уцели вратата. Домакините продължиха да натискат и за една бройка да отбележат странен гол, след като вратарят на Арда Господинов не игра с топката, след като Рик мина пред него, и я остави да мине зад гърба. За щастие на вратаря обаче тя не излезе в аут.

В 13-ата минута Умар Сако стреля с глава след центриране от фаул, но право в ръцете на Симон Слуга. След това същото стори и Абубакар Тунгара, биейки с глава отново след центриране от пряк свободен удар.

В 35-ата минута Кайо Видал направи добър пробив отляво, топката стигна до Пьотровски, чийто удар бе блокиран. После обаче Рик пробва своя късмет, но също неточно.

В началото на втората част Арда направи добра контраатака, но с лош завършек. Лудогорец отговори с пробив на Кайо Видал и остро центриране, след което обаче негов съотборник не игра с топката. В 57-ата минута Ивайло Петев получи лоша новина, след като на терена се строполи испанецът Сон. Той бе заменен от Георги Терзиев и Антон Недялков премина на коронната си позиция като ляв бек.

В 67-ата минута Ивайло Петев, недоволен от играта на своя тим, направи тройна смяна, като пусна на терена Спас Делев, Бърнард Текпетей и Квадво Дуа, а замени Мунир, Кайо Видал и Руан.

Само 180 секунди Спас Делев фаулира Преслав Боруков. След центрирането Арда стигна до чисто голово положение, като Пламен Крачунов стреля с глава, но в аут. В 76-ата минута Спас Делев с глава отправи първия точен удар към вратата на Анатолий Господинов, който обаче се намеси виртуозно. При последвалия корнер Антон Недялков стреля мощно, но в аут. Последва и удар на Квадво Дуа, също неточен.

В 85-ата минута Тодор Неделев отправи добър удар от фаул, но Анатолий Господинов отново беше на мястото си. 120 секунди това Ел Мами Тетах проби отдясно и с левия крак стреля много добре, но дясната греда на Симон Слуга се оказа и негов помощник. Последният шанс в срещата беше за Иван Коконов, който стреля от фаул, но над вратата.

 

Изтоник: www.ludogorets.com