"Берое" победи "Локомотив" Пд в Пловдив

Берое нанесе втора загуба на лидера в класирането Локомотив Пловдив, надвивайки пловдивчани с 2:1 в двубой от 14-ия кръг на efbet Лига.

Първата опасна ситуация в двубоя бе за Локомотив Пловдив. В 5-ата минута Родриго Ачинели изпусна хваната топка, но Хорхе Сегура стреля над вратата. Две минути след това Джовани навлезе в наказателното поле и отправи изстрел, който бе отразен от Ачинели, а при добавката на Бабакар Дион стражът на Берое се намеси повторно.

Франсиско Политино напредна отдясно в 28-ата минута, навлезе в наказателното поле на Локомотив Пловдив и стреля, но Динко Хоркаш отрази. Густаво Каскардо изпълни корнера, топката рикошира във Франко Минго и стигна до Вини Трибуле, който я прати във вратата на Динко Хоркаш за 0:1.

Две минути след това Локомотив Пловдив можеше да изравни, но Георги Минчев уцели гредата.

В 38-ата минута Джовани отправи опасен изстрел, който бе блокиран, а след това беройци тръгнаха в контраатака – Джани Политино изведе Вини Трибуле, но Хоркаш успя да се намеси и да отклони топката в ъглов удар, след който не последва нищо опасно за стража на Локомотив.

В 43-ата минута Гаврилов продължи към Вини Трибуле, който пусна към Леандро Годой, а той се разписа във вратата на Хоркаш за 0:2. Първоначално асистент съдията вдигна флага за засада, но след преразглеждане с ВАР попадението бе зачетено.

В 59-ата минута  Димитър Илиев стреля с глава над вратата на Ачинели. Минута след това Георги Минчев бе изведен на добра позиция и мигновенно отправи изстрел към вратата на Берое, но топката премина покрай вратата.

В 69-ата минута Сегундо Пачаме центрира в наказателното поле, където Леандро Годой прескочи топката и тя стигна до Енцо Ойос, но десетката на Берое стреля на сантиметри над вратата.

В следващите минута домакините владееха повече топката.

В 88-ата минута Ачинели улови топката при опит за меко центриране в наказателното поле, а минута след това успя да се намеси преди Петър Андреев да успее да отиграе топката качествено.

Във втората минута от добавеното време на срещата Георги Минчев уцели гредата от пряк свободен удар.

В 95-ата минута минута Георги Минчев отклони с глава към Димитър Илиев, който прати топката във вратата на Ачинели за 1:2.

Секунди преди края на срещата Ачинели се намеси решаващо.

 

Източник: www.beroe.bg