„Берое“ загуби минимално от „Ботев“ (Враца)

„Берое“ загуби с 0:1 гостуването си на „Ботев“ (Враца) в среща от Х кръг на efbet Лига.

„Беройци“ бяха по-активният отбор през първата част и имаха няколко положения за отбелязване на гол, но такъв така и не падна. „Зелено-белие“ започнаха по-добре от съперника и втората част, но домакините откриха резултата в 56. минута, когато Даниел Генов се възползва от грешка в отбраната и прати топката в мрежата – 1:0. Шест минути преди края Франко Рамос получи директен червен картон и „Берое“ доигра срещата с човек по-малко.

СТАРТОВ СЪСТАВ

Новият наставник на „Берое“ Хосе Луис Ачиари направи две промени в състава, спрямо последния двубой от шампионата. Вместо Викторио Вълков и Стефан Гаврилов в игра като титуляри започнаха Вини Трибуле и Тиаго Сейхас.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят не започна с бързо темпо и в началните минути нямаше сериозни атаки към някоя от вратите.

Първата опасност дойде от статично положение в 6. минута, когато топката бе пусната към Даниел Генов, а той стреля от границата на пеналта. Топката обаче мина на метър над вратата.

„Берое“ организира добра атака в 12. минута, когато Трибуле проби и направи двойно подаване с Политино, а след това стреля, но ударът бе блокиран. Топката попадна в Севайос, който върна за Говеа. Бранителят пък центрира на втора греда, където Селесте стреля от въздуха, но вратарят се намеси и спаси.

Минута след това се стигна до най-сериозната опасност до този момент. Трибуле изведе Севайос на чиста позиция зад гърба на отбраната, а нападателят пусна елегантно топката покрай вратаря. Тя обаче мина на сантиметри от гредата в аут.

В 21. минута домакините организираха бърза атака след корнер за „Берое“. Маринов напредна през целия терен и опита да намери Спас Георгиев. Селесте се хвърли решително и изби, а топката попадна в очертанията на вратата. Ачинели обаче успя да спаси.

Каскардо центрира от корнер в 23. минута, а Скуадроне засече с глава. Рубио обаче спаси без проблеми.

Франческо Селесте получи в центъра на терена в 28. минута, напредна и стреля от границата на пеналта, но не успя да намери целта.

Две минути по-късно отново Трибуле изведе Севайос зад гърба на защитата, а нападателят отново пусна топката покрай Рубио. И този път обаче сантиметри разделиха „Берое“ от попадение.

В 35. минута Политино и Селесте размениха подавания пред и в наказателното поле, а плеймейкърът стреля към вратата на съперника. Трибуле отклони топката точно пред вратаря на „Ботев“, но не успя да я прати в очертанията.

Три минути по-късно Мендоса овладя в наказателното поле на „Берое“ и отправи много силен удар от малък ъгъл. Топката обаче мина на метър от страничния стълб.

Това бе всичко за първата част и двата тима се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Второто полувреме започна с две атаки за „Берое“, но те не доведоха до опасност пред Рубио.

Селесте стреля от пряк свободен удар в 52. минута, но вратарят на домакините се намеси решително и спаси.

Минута след това Цветанов изведе Смоленски на стрелкова позиция в наказателното поле, но ударът му срещна външната част на мрежата.

Резултатът бе открит в 56. минута, когато Даниел Генов се възползва от грешка в отбраната и прати топката в опразнената врата – 1:0

В следващите минути играта бе много накъсана, а двамата старши треньори направиха и промени в своите състави.

Мажуга отправи коварен удар от дистанция в 66. минута, но топката мина над гредата.

Домакините стигнаха до нова опасност в 72. минута, когато да Силва получи извеждащ пас, напредна и стреля, но топката мина покрай вратата.

Годой и Ойшос комбинираха пред наказателното поле в 80. минута, а халфът отправи много силен и точен удар, който обаче бе отразен страхотно от Рубио.

„Берое“ остана с човек по-малко в 84. минута, когато Рамос получи директен червен картон.

Все пак играчите на „Берое“ потърсиха изравнително попадение до края на срещата, но не успяха да го постигнат.

Това бе всичко и „Берое“ загуби от „Ботев“ (Враца) с 0:1 като гост.

 

Източник: www.beroe.bg