Борбен "Ботев" Пд отстъпи на ЦСКА-София

Отборът на Ботев (Пловдив) допусна домакинско поражение от ЦСКА София. Срещата от 10-ия кръг на Първа Лига се игра на стадион "Христо Ботев" пред близо 11 000 по трибуните.

"Жълто-черните" получиха мощна подкрепа от трибуните и изиграха силен двубой, борейки се до последната минута на мача.

"Канарчетата" започнаха мача, диктувайки темпото в първите минути. Първият точен удар дойде в 10-тата минута, след като Тобиас Хайнц от тима на гостите опита изстрел от разстояние, но Хидайет Ханкич внимаваше и не бе затруднен.в ситуацията. Резултатът бе открит в 21-та минута. Атака по лявата част на крилото чрез Фаетон намери навлизащия в наказателното поле Линдсет, който с техничен удар отбеляза за 0:1.

До края на първата част Ботев направи няколко добри атаки и положения за гол.В 32-та минута, принудително бе заменен Точукву Ннади. В игра влезе Янис Карабельов. Минути по-късно след центриране от корнер в полето на гостите, топката се озова в Самуел Акере който стреля от границата на наказателното поле, но топката попадна право в ръцете на Густаво Бусато.

В 41-та минута гол на Турицов от ЦСКА София бе отменен след намесата на видео-асистент арбитъра.

На почивката старши треньорът Душан Керкез направи смяна в състава. На мястото на Николай Минков се появи Красиан Колев. Вторите 45 минути започнаха с великолепно пиро-шоу, посветено на Независимостта на България.

В 67-та минута ЦСКА-София изпълни корнер отляво, а впоследствие топката се отби от ръката на Антоан Бароан. Главният съдия прегледа ситуацията на ВАР и прецени, че има дузпа в полза на "червените" - Дюкенс Назон удвои преднината за ЦСКА-София.

Играчите на Душан Керкез притиснаха "червената" защита. Центриране на Джеймс Ето'o намери нахлуващия в наказателното поле Антоан Бароан, който направи техничен удар, но топката не уцели вратата. В 75-тата минута центриране на Ивелин Попов намери Антоан Конте, който не успя да засече с глава.

Така се стигна и до попадението на Ботев. В 79-тата минута Ивелин Попов пусна елегантен пас към влезлия в пеналтерията Константинос Балоянис, който от своя страна разтреля Густаво Бусато и върна Ботев в мача.

Натискът и търсенето на второ попадение в срещата от страна на "жълто-черните" продължи до самия край на срещата. Красиан Колев на няколко пъти навлезе в наказателното поле на ЦСКА-София, но защитата на Нестор Ел Маестро успя да се справи с атаките от всяка една страна на футболния терен.

 

Източник: www.botevplovdiv.bg