"Локомотив" Пд разби "Крумовград" и записа историческо постижение

Представителният отбор на Локомотив (Пловдив) постигна разгромна победа над Крумовград в мач от осмия кръг на Първа лига.

„Черно-белите“ спечелиха седма поредна победа, с което подобриха клубния си рекорд от шест последвални успеха. Попаденията бяха дело на Джовани, Сегура, Евандро и Конте.

Двубоят започна с минута мълчание в памет на легендата на пловдивския футбол Иван Занев и трагично загиналото дето от школата на Дунав (Русе). В петата минута срещата беше временно спряна, за да се изрази подкрепа за Петър Хубчев, който се бори с коварно заболяване.

Първото опасно положение се откри пред гостите. Миланович изведе Рапосо сам срещу Хоркаш, топката мина встрани от целта. В 10-ата минута Локомотив откри резултата. Джовани Бариани с техничен изстрел от дистанция прати топката във вратата на Янко Георгиев за 1:0. В 25-ата минута пловдивчани удвоиха своята преднина. Хорге Сегура се разписа за 2:0. Централният защитник на Локомотив се оказа най-съобразителен в наказателното поле и реализира хладнокръвно. В 29-ата минута Динко Хоркаш спаси удар на Александър Колев от дистанция.

В самото начало на втората част гол на Крумовград бе отменен заради засада. В 79-ата минута преднината на Локомотив стана класическа. Евандро отбеляза за 3:0. Крайното 4:0 оформи Алфа Конте в добавеното време на срещата.