ЦСКА-София отстъпи на Лудогорец като гост

ЦСКА-София отстъпи с 0:3 на Лудогорец като гост в мач от петия кръг на Първа лига, игран на стадиона в Разград.

Първото полувреме започна с натиск на домакините и в осмата минута Десподов центрира от пряк свободен удар към Руан Секо, който засече кълбото с глава и се разписа за 1:0. В 15-ата минута червемоте създадоха първата опасност пред вратата на Лудогорец. Дюкенс Назон получи отличен пас от дълбочина, дело на Християн Петров, овладя топката и излезе на чиста позиция срещу Симон Слуга, но не успя да стреля силно и пропусна да изравни. Веднага след това Тобиас Хайнц шутира опасно над противниковата врата. В 33-ата минута Аслак Фон Витри шутира от границата на наказателното поле, а топката рикошира коварно в Сейни Санянг и за втори път се озова в мрежата на Густаво Бусато. В 42-ата минута Матиас Фаетон стреля отдалеч, но вратарят на домакините спаси. Последва пропуск на Мено Кох, а малко преди края на първата част Десподов се озова сам срещу Бусато, но бразилският страж спаси. По този начин двата състава се оттеглиха на почивка при резултат 2:0.

През второто полувреме старши треньорът на армейците Нестор Ел Маестро направи две промени в състава си и в игра влязоха Станислав Шопов и Иван Турицов, които замениха Мено Кох и Тибо Вион. След малко повече от 5 игрови минути домакините имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Турицов в наказателното поле. Главният арбитър Никола Попов отиде сам да преразгледа ситуацията на монитора и отсъди 11-метров наказателен удар. Зад топката застана Кирил Десподов, който в 56-ата минута се разписа за 3:0. В 72-ата минута в състава на ЦСКА-София бяха извършени още две смени и на терена се появиха Лазар Туфегджич и Майкъл Естрада на местата на Матиас Фаетон и Дюкенс Назон. Ведната след това отново след намеса на ВАР бе показан директен червен картон на Сонко Сундберг за удар с лакът спрямо Назон. До края на сращата армейците опитаха да стигнат до попадение, но нямаха шанс и в крайна сметка отстъпиха с 0:3 на Лудогорец като гост.

Следващият мач на ЦСКА-София е на 19 август (събота), когато тимът ни гостува на Ботев (Враца). Двубоят на стадион "Христо Ботев" е с начален час 21:15 часа.

 

Източник: www.cska.bg