ЦСКА 1948 е все по-близо до Европа

ЦСКА 1948 не успя да спечели визитата си от XXXIV кръг в efbet Лига на ЦСКА-София и завърши при равенство 1:1. Атанас Рибарски стартира с шестима българи от първата минута.

ЦСКА 1948 стартира много агресивно срещата и налагаше висока преса на своя опонент още от началните минути. Футболистите на Атанас Рибарски затрудняваха изнасянето на топката от домакините и често владееха инициативата. Въпреки това чистите голови положения не бяха много. На два пъти Симеон Петров надскочи отбраната на домакините, но ударите на централния бранител бяха неточни.

В 40-та минута ЦСКА-София поведе в резултата. След изпълнение на тъч Тибо Вион изпрати топката в наказателното поле на Генадий Ганев, Симеон Петров се извиси над всички и изчисти топката, но право в краката на Енес Махмутович, който стреля от дъгата на наказателното поле и откри резултата. 

ЦСКА 1948 изравни резултата в края на първата част. Педриньо първо финтира Енес Махмутович, а след това отправи фантастичен удар реализирайки невероятно попадение и изравни резултата 1:1.

В началото на второто полувреме Тобиас Хайнц стреля от пряк свободен удар, а топката срещна напречната греда на вратата на Генадий Ганев.

В 86-ата минута човек от екипа, който се грижи за носилката, беше улучен с бутилка в гърба.

В седмата минута на добавеното време на мача Амос Юга изпрати топката към Дюкенс Назон, който свали с глава към Тобиас Хайнц. Той стреля, но топката бе блокирана от тялото на Парвиз Умарбаев. При играта на Назон с глава топката срещна ръката на Ангел Грънчов. Първоначално съдията Радослав Гидженов не свири дузпа, но след намесата на ВАР решението бе коригирано и реферът отсъди дузпа за домакините. Иван Турицов пропусна дузпа в 102-рата минута на мача, пращайки топката встрани от десния страничен стълб на вратата на Генадий Ганев. 

През второто полувреме така и не се стигна до нито един точен удар в очертанията на вратата на нито един от двата отбора.

След това равенство ЦСКА 1948 е трети в класирането с 63 точки и се нуждае от поне една при домакинството си на Локомотив Пд, за да си гарантира участието в европейските клубни турнири. 

 

Източник: www.cska1948.bg