Арда победи без проблем Локомотив Сф

Отборът на Арда постигна много ценна победа в битката за 7-то място, която дава право на участие в Бараж за Лигата на Конференциите.

Футболистите на Александър Тунчев победиха с 3:1 като гости Локомотив Сф. Резултатът бе открит още в 6-ата минута, когато след центриране на Иван Тилев, Алекс Петков засече топката с глава и вкара топката е мрежата. В 9-ата минута Илия Юруков отправи далечен удар, но право в ръцете на вратаря. В 31-ата минута Преслав Боруков бе изведен сам срещу вратаря, но стражът на домакините успя да парира удара му. В 36-ата минута Боруков напредна в наказателното поле, с едно докосване намери Светослав Ковачев, който без проблем се разписа и покачи на 2:0.

В 56-ата минута Алан Диас успя да намали, след като засече с глава центриране от ъглов удар. В 68-ата минута Станислав Иванов имаше отлична възможност, но ударът му бе избит от бранител на Локомотив. Минута по-късно Боруков засече  с глава центриране на Иванов, но топката мина над гредата. В 89-ата в наказателното поле на домакините имаше поредица от удари, но до попадение не се стигна. В 90-ата минута Ласана Н’диайе бе изведен в отлична позиция и оформи крайния резултат, с което донесе важни три точки за Арда. За играч на мача бе избран защитникът Алекс Петков.

В нашата група Арда е на 2-ро място с актив от 52т. а на първо място е Славия с 55т. В следващия кръг Арда приема Славия, като двубоят е на 1 юни от 20:00ч. на АРЕНА АРДА.

 

Източник: www.fcarda.bg