ЦСКА 1948 с трета поредна победа в Efbet лига

ЦСКА 1948 спечели с 3:1 визитата си на Септември в среща от XXVI кръг в efbet Лига. Двубоят на националния стадион „Васил Левски“ започна равностойно като домакините първи стигнаха до нещо по-интересно.

В 12-та минута Мартин Петков получи пас зад гърба на защитата на ЦСКА 1948, нападателят на Септември зае по-добра позиция от Елитон и отправи удар, но топката премина в страни от вратата на Даниел Наумов. Първата ситуация пред футболистите на Тодор Янчев дойде чак в 24-та минута. Педриньо отправи удар от дистанция, но той беше блокиран. Последва нов шут от крилото на ЦСКА 1948 като този път той беше неточен.

Последната третина от първото полувреме се оказа доста вълнуваща. Първо Парвиз Умарбаев изпълни ъглов удар като центрирането му беше засечено от голмайстора на ЦСКА 1948 Ивайло Чочев, но Димитър Шейтанов успя да стигне до топката и да я избие в гредата. Десетина минути след това Чочев все пак реализира. Перфектно изпълнение от фаул матира вратаря на домакините и голмайсторът на ЦСКА 1948 вече е с 18 попадения от началото на сезона.

„Армейците“ увеличиха аванса си само три минути по-късно когато Бирсент Карагарен се възползва от центриране на Парвиз Умарбаев от ъглов удар. За фланговия състезател това е втори пореден двубой, в който се разписва след като стори това и при победата над Ботев Пд с 2:1.

В самия край на полувремето Септември върна един гол. След центриране в наказателното поле на Наумов се получи карамбол, а Педриньо прати топката в собствената си врата.

Още в самото начало на второто полувреме „Армейците“ имаха отново аванс от две попадения. Защитата на Септември остави прекалено много пространство пред Ивайло Чочев, който без да се поколебае стреля и добави още един гол на своята сметка. Голмайсторът в efbet Лига вече има 19 попадения и води със седем пред най-близкия си конкурент за голмайсторския приз на първенството.

До края на срещата ЦСКА 1948 много умело успя да контролира събитията на стадиона, за да се поздрави с трета поредна шампионатна победа. В заключителните минути в игра се появи и Алекс Колев, който дълго време лекуваше травма.

След победата футболистите на Тодор Янчев събраха актив от 54 точки. В следващия кръг ЦСКА 1948 приема Локомотив Пловдив.

 Източник: www.cska1948.bg

Източник: www.levski.bg