„Берое“ с ценна и важна победа над „Спартак“ (Варна)


„Берое“ разгроми „Спартак“ (Варна) с 4:0 като гост в среща от 25 кръг на първенството. Симеон Мечев откри резултата в 15. минута, а Караджов спаси дузпа, изпълнена от Микелс в 26. минута. Тонислав Йорданов удвои преднината на „зелените“ в 53. минута с удар от наказателното поле, а десет минути по-късно отново той се разписа с глава за 0:3. Йорданов оформи своя хеттрик в 81. минута след точно изпълнена дузпа.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Играта в началните няколко минути бе в половината на „Берое“, а домакините стигнаха до три корнера, които обаче не доведоха до опасност пред Караджов.

Трибуле бе изведен зад гърба на отбраната в 8. минута, навлезе в пеналта и стреля, но вратарят изби на сантиметри. Страничният рефер обаче маркира засада.

Две минути след това „зелените“ организираха нова добра атака, която завърши с центриране на Йорданов, но Трибуле остана на сантиметри под топката.

В 10. минута отново Трибуле бе изведен в наказателното поле, където финтира вратаря и прати топката към вратата, но бранител изчисти в корнер.

Три минути след това топката бе центрирана в пеналта на „Берое“, където Евандро успя да отправи удар, но Караджов спаси.

„Зелените“ излязоха напред в резултата в 15. минута, когато Йорданов получи от Мара пред наказателното поле и опита да изведе Трибуле. Топката бе избита, но попадна в Симеон Мечев, който я прати в мрежата с хубав удар в далечния ъгъл – 0:1.

 

В 22. минута топката бе центрирана в наказателното поле на „Берое“, където Антуи отправи удар, но топката срещна тялото на Машедо. Няколко минути след това ВАР се намеси и реферът прегледа ситуацията, след което посочи бялата точка за изпълнение на дузпа. Зад топката застана Микелс, но Караджов спаси удара, а след това и добавката на играча на „Спартак“.

 

Уерди Мара получи в наказателното поле в 30. минута, излъга вратаря и прати топката към вратата, но за втори път в срещата бранител на домакините изби от самата голлиния.

В 39. минута Евандро пробва удар от дистанция, но топката мина на метър от гредата и излезе в аут.

Минута преди края на полувремето „зелените“ организираха нова добра атака, при която Трибуле намери непокрития Йорданов в наказателното поле. Нападателят стреля, но стражът спаси удара.

В следващата минута Мара бе съборен в пеналта, но не последва наказателен удар и намеса на ВАР.

Така полувремето завърши с гол преднина за „Берое“, а домакините пропуснаха дузпа, спасена от Караджов.

 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Минута след подновяване на играта Цветков стреля от границата на пеналта, но Караджов спаси.

В 50. минута Серкан опита да прехвърля вратаря от центъра на терено, но той успя да се върне и да улови.

Минута след това Мара напредна и стреля от около 17 метра, но топката срещна напречната греда и излезе в аут.

Резултатът бе удвоен в 53. минута, когато Серкан стреля от около 20 метра, стражът изби, но топката попадна в Тонислав Йорданов, който я прати в мрежата с удар от наказателното поле – 0:2.

Четири минути по-късно се стигна до разбъркване в наказателното поле на „Берое“ и на два пъти удари на играчи от домакините бяха блокирани.

Жоао Марио получи сам срещу Караджов, но стражът спаси неговия удар. Реферът вдигна и своя флаг за засада.

В 64. минута Микелс центрира в наказателното поле, а там Жоао марио стреля. Топката обаче мин а покрай вратата.

Минута след това резултатът стана 0:3 след отлична атака за „зелените“. Спас Георгиев получи на фланга и центрира в наказателното поле, където Тонислав Йорданов реализира след удар с глава.

В 68. минута Мечев пробва да прехвърли вратаря от центъра, но стражът с мъка успя да избие в корнер.

Трибуле получи топката сам срещу вратаря в 75. минута и стреля в далечния ъгъл, но стражът изби с мъка, а топката мина на сантиметри в ъглов.

В 80. минута „Берое“ получи дузпа за игра с ръка след удар на Ламбулич. Тонислав Йорданов застана зад топката и прати кълбото в мрежата, оформяйки своя хеттрик и четвърти гол за „зелените“ в мача – 0:4

Това бе и всичко в срещата, която завърши с изключително ценна и важна победа за „Берое“ във Варна.

 

Източник: www.beroe.com