Ботев Пд загуби от ЦСКА-София в София

Отборът на Ботев (Пловдив) допусна поражение с 0:4 от ЦСКА София.

Срещата от XXV-ия кръг на Първа Лига се игра на националния стадион „Васил Левски“ в столицата.

Сред титулярите на „канарчетата“ липсваха Константинос Балоянис и Йонас Тамм, които пропуснаха мача заради натрупани картони в efbet Лига. Антоан Конте, Мартин Секулич и Дилан Мертенс пък отсъстваха поради различни травми.

Попаденията за ЦСКА отбелязаха Джонатан Линдсет в 25-тата минута, Фернандо Каранга (32′ и 42′) и Матиас Фаетон в 65-тата минута.

В 6-тата минута Емануел Уме напредна и шутира от 15 метра, а ударът му се спря в дясната китка на Иван Турицов. Футболистите в „жълто-черно“ с право поискаха дузпа, но главният съдия на срещата Ивайло Стоянов не отсъди такава, а ВАР арбитърът Валентин Железов също не сигнализира за нещо нередно.

Последваха силни минути на играчите на Душан Керкез които бяха по идейният отбор на терена. В 26-тата минута падна първото попадение в мача.

Тибо Вион шутира от дистанция, Игонен изби на няколко метра пред себе си, но връхлитащият Линдсет се възползва от грешката на вратаря ни и отбеляза гол за 1-0. В 33-тата минута ЦСКА София удвои резултата след гол на Каранга засичайки с глава центриране от корнер. В 35-тата минута, Емануел Уме изпрати топката в мрежата на Густаво Бусато, но Ивайло Стоянов отмени гола, отсъждайки изключително спорно нарушение на Уме срещу Шакич, което доведе и до бурни реакции от резервната ни скамейка.

В 42-та минута отново Фернандо Каранга отбеляза гол. Статичното положение в полза на ЦСКА изпълни Тибо Вион, топката намери Каранга и той отново с глава матира Матвей Игонен за 3-0.

Втората част започна с добра ситуация пред играчите на Ботев – Уме имаше чудесна възможност да върне едно попадение, но ударът му мина покрай дясната греда на Бусато.

В 65-тата минута ЦСКА отбеляза и 4-тото си попадение в мача след груба грешка в защитния вал на защитата ни – Фаетон се възползва и отбеляза във вратата на Матвей Игонен.

В 72-та минута Уме отправи нов силен удар, но в аут. Четвърт час преди края двата отбора си размениха по един изстрел. Първо Бусато изби удар на Ивелин Попов, а след това и Игонен улови шут на Скаршем.

В 87-та минута с поредното си елегантно изпълнение, Ивелин Попов изведе влезлия като резерва Мохамед Брахими – той остана очи в очи с Густаво Бусато, но ударът му бе париран от стража на ЦСКА.

 

Източник: www.botevplovdiv.bg