Берое победи Черно море

Берое победи Черно море с 2:0 в двубой от 24-ия кръг на efbet Лига.

С попадения на Себастиан Вия и Сегундо Пачаме беройци надвиха един от отборите, борещи се за първите места в класирането.

В следващия кръг момчетата на Хосе Луис Ачиари приемат Ботев Враца на 15 март от 16:15 часа на стадион „Берое“.

В 11-ата минута Жорди Говеа пусна към Себастиан Вия, който шутира, но топката се удари в ръката на Влатко Дробаров и Михаел Павлов посочи бялата точка. С изпълнението на наказателния удар се зае Вия и откри головата си сметка по българските терени.

В следващите минути Черно море имаше повече владение на топката, но защитата на Берое действа дисциплинирано и не позволи на играчите на варненци да застрашат вратата, пазена от Артур Мота.

Берое можеше да удвои резултата в своя полза в 32-ата минута, когато Вия пусна към Дамян Йорданов, но Иван Дюлгеров отрази удара на юношата на „зелените“.

Черно море имаше възможност да изравни в 34-ата минута, когато Пабло Гарсия центрира топката за Васил Панайотов, който отправи акробатичен удар. Артур Мота обаче се справи и улови топката.

В 37-ата минута Франсиско Сагардия бе изведен по лявото крило, надбяга Влатко Дробаров, след което се спря, за да центрира топката към Сегундо Пачаме, който овладя и със силен шут извън наказателното поле не остави никакъв шанс на Иван Дюлгеров да отрази – 2:0!

В шестата минута от добавеното време на първото полувреме Илиан Илиев-младши получи топката в наказателното поле и веднага шутира, но ударът му бе блокиран. Последва добавка от страна на Атанас Илиев, който обаче не намери очертанията на вратата.

След центриране в наказателното поле на Берое от корнер в 49-ата минута, Влатко Дробаров стреля с глава, но Артур Мота отрази.

В 68-ата минута Илиан Илиев-младши измъкна топката от Жорди Говеа и шутира от близко разстояние, но Артур Мота успя да подложи тялото си и да отрази.

Себастиан Вия напредна с топката и изведе Карлос Алгара, който се опита да стреля, но Иван Дюлгеров скъси ъгъла и се справи със ситуацията в 86-ата минута.

В първата минута от добавеното време на срещата, топката бе центрирана към Исмаил Иса, който отправи опасен удар с глава, но отново вратарят на Берое се справи и боксира топката без да предприема излишни рискове.

 

Източник: www.beroe.bg