Хебър и Черно море (Варна) завършиха наравно 1:1 в двубой от XVII кръг на efbet Лига

До равенството се стигна изключително драматично, след като гостите водеха до 96-ата минута, но точно с последното докосване на топката капитанът на пазарджиклии Стефан Цонков вкара и изравни резултата.

Иначе двата тима изиграха равностоен двубой с атаки и към двете врати. Исмаил Иса бе открил в средата на второто полувреме (66 мин.), а в 77-ата Алекс Фернандес нацели гредата.

Мачът започна доста равностойно и през първите 20 минути нападения имаше и към двете врати, но без никакви положения. Тогава обаче дойде и първата по-сериозна опасност. Завърналият се след контузия Мазир Сула пусна хубаво подаване към Исмаил Иса, който остана сам срещу Игонен и от малък ъгъл стреля право в ръцете на вратаря. След спасяването последва добавка от централния нападател на “моряците”, но отново вратарят на домакините изби. В 39-ата минута Черно море отново създаде опасно положение. Алекс Фернандес напредна отдясно, смени рязко посоката и стреля с левия си крак. Игонен обаче отново показа рефлекс и спаси. Само 2 минути по-късно Иса можеше да открие резултата. Централният нападател отново остана очи в очи с вратаря на Хебър, но ударът му премина високо над напречната греда. До края на полувремето повече интересни положения нямаше и така двата тима се оттеглиха при резултат 0:0 на почивката.

Второто полувреме стартира на по-високо темпо, но отново без сериозни ситуации през първите 15 минути.
В 55-ата Тисовски опита късмета си от сериозна дистанция, но не вкара достатъчно сила и Дюлгеров улови без проблем. Пет минути по-късно Алекс Фернандес опита идентичен удар на този от първото полувреме, но кълбото излезе в аут. В 66-ата минута обаче “моряците” стигнаха до попадение. Алекс Фернандес пусна хубаво подаване към Исмаил Иса, който се измъкна по прекрасен начин от защитата на Хебър. Останал очи в очи с вратаря на домакините, този път централният нападател не сбърка и прокара топката покрай Игонен, за да направи резултата 0:1.

В 76-ата минута се откри отлична възможност пред Черно море да направи резултата 0:2. При една от контраатаките на тима Алекс Фернандес получи в средата на терена, напредна с топка в крака и остана напълно сам срещу вратаря. Ударът му бе добър, премина покрай стража, но за нещастие на “моряците” се отклони в страничния стълб. Две минути по-късно Кабов получи на добра позиция, но шутът му премина високо над вратата. В 79-ата минута нова добро нападение на гостите остави Александър Василев отляво сам срещу вратаря, но и този път Игонен се намеси добре, въпреки че ударът бе от близка дистанция.

Двубоят вървеше към победа на варненци, но Хебър не бе казал последната си дума.
След натиск в края се стигна до корнер в полза на домакините в 95-ата минута. След центриране топката бе отклонена на близката греда от Лазар Марин и така тя стигна до далечната страна на вратата, където Стефан Цонков от близка дистанция не сбърка и изравни – 1:1. Веднага след гола главният съдия изчака решението на ВАР, но след като не се установи нищо нередно, той сложи край на двубоя.

Любослав Пенев: Не може точката да е с цената на три, защото едно е по-малко от три.
Любослав Пенев похвали своите футболисти за характера, който показаха при равенството 1:1 срещу Черно море у дома. Той обаче отбеляза, че няма как едната спечелена точка да е с цената на три, защото едно е по-малко от три.

 

Източник.www.hebarfc.com