Малшанс за Арда срещу Черно море

Отборът на Арда загуби гостуването си на Черно море с 0:1  в среща от 16-ти кръг на efbetЛИГА, играна на ст. Тича във Варна. 

Домакините първи създадоха няколко опасни положения пред нашата врата, но в 3-ата минута Атанас Илиев отправи опасен удар, който бе спасен от Анатолий Господинов. Две минути по-късно Фернандес от близка позиция шутира, но Господинов отново бе на правилното място и запази вратата си суха. Футболистите на Александър Тунчев успяха да овладеят играта, като разчитаха на постепенни атаки към вратата на варненци. Те отново поставиха под напрежение Анатолий Господинов, но за пореден път стражът на АРДА се оказа непреодолим, след удар на Пашеко в 40-ата минута.

След почивката попадение на Преслав Боруков бе отменено, след като ситуацията бе разгледана от VAR, а нашият нападател бе в положение на засада. В 54-ата минута Димов стреля с глава, но топката мина над вратата. Най-чистото положение за АРДА бе в 79-ата минута, когато Тунгара бе изведен в отлична позиция срещу вратаря на Черно море, но бранител на домакините успя да парира удара му, който отиваше към мрежата на Дюлгеров.  В 81-ата минута Васил Панайотов се възползва от грешка в нашата отбрана и отбеляза първото попадение в мача, което се оказа единствено, и бе оформен крайния резултат.

След този кръг АРДА има 25 точки и заема 7-мо място в класирането. В следващия кръг АРДА приема Берое, а срещата е на 11 ноември от 17:45ч. на АРЕНА АРДА.