Берое надви Левски за втори пореден успех

Берое победи Левски с 2:1 в мач от 15-ия кръг на efbet Лига с голове на Джани Политино и Леандро Годой.

В следващия кръг беройци приемат Пирин на 3 ноември, петък от 17:00 часа.

Берое поведе в резултата в 4-ата минута, когато Енцо Ойос изведе Вини Трибуле, който шутира, а топката рикошира в Жереми Петрис и стигна до Джани Политино, който с диагонален изстрел прати топката във вратата на Николай Михайлов.

В 20-ата минута Андриан Краев стреля от далечна дистанция, но бе много неточен.

Четири минути след това Марин Петков шутира мощно от пряк свободен удар право в стената от играчи

В 40-ата минута Кристиан Димитров намери Рикардиньо, който навлезе в наказателното поле и нанесе диагонален удар, който премина вдясно от вратата на Ачинели.

Две минути след това Рикардиньо стреля с глава след центриране от корнер на Марин Петков, а топката премина над вратата.

В 44-ата минута сед центриране от корнер се стигна до сериозно разбъркване в наказателното поле на Берое, Ачинели спаси няколко удара, но Рикардиньо намери Кристиан Димитров, който прати топката отблизо в опразнената врата – 1:1.

В началните минути на втората част Левски владееше повече топката.

В 53-ата минута Асен Митков намери Рикардиньо на границата на наказателното поле, бразилецът нанесе удар, но твърде слаб и право в ръцете на Ачинели.

Десет минути след това Ачинели се намеси добре при мощен удар на Асими Фадига. В 67-ата минута Асен Митков стреля от пряк свободен удар, но над вратата.

В 73-ата минута Берое отново поведе в резултата. Кристиан Димитров сбърка, което позволи на Леандро Годой да поеме топката и да завърши самостоятелния си рейд с гол във вратата на Николай Михайлов.