ЦСКА-София и Черно море завършина наравно

ЦСКА-София и Черно море (Варна) завършиха наравно 1:1 в мач от седмия кръг на Първа лига, игран на стадион "Българска армия". Точен за армейците бе Дюкенс Назон в 15-ата на срещата.

Непосредствено преди първия съдийски сигнал изпълнителният директор на армейския клуб Стоян Орманджиев награди с почетен плакет и фланелка със символичния "номер 100" универсалния боец Тибо Вион, който вече има над 100 официални срещи с червения екип.

Първото полувреме започна отлично за червените, които още в 10-ата минута стигнаха до първото си чисто положение, след като Тобиас Хайнц получи пас от корнер и стреля от воле, но над вратата на Дюлгеров. Само 5 минути по-късно ЦСКА-София излезе напред в резултата. Матиас Фаетон се пребори за топката в средата на терена и пусна извеждащо подаване за Дюкенс Назон, който надбяга бранител на "моряците" и останал сам срещу вратаря успя майсторски да го прехвърли, разписвайки се за 1:0. В 17-ата минута Панайотов стреля слабо с глава и Густаво Бусато спаси. В 31-вата минута Алекс Фернандес стреля с глава след центриране от корнер, но стражът на армейците отново демонстрира добър рефлекс и изби топката. Пет минути преди почивката Матеус Машадо отправи диагонален изстрел от близка дистанция, но Бусато и този път показа класата си и спаси. По този начин двата състава се оттеглиха към съблекалните с гол преднина за момчетата на Нестор Ел Маестро.

Втората част започна с бърза атака на ЦСКА-София, при която Фаетон подаде към Назон, който стреля покрай десния страничен стълб. В последствие обаче страничният рефер вдигна флага за засада. Последваха равностойни миунти и след час игра Пашеко шутира, покрай левия стълб на Бусато след индивидуален рейд. Малко след това и Машадо опита късмета си с изстрел от границата на наказателното поле, но отново вратарят на армейците бе на мястото си и неутрализира опасността. Веднага след тази ситуация Тобиас Хайнц изведе Жираир Шагоян сам срещу противниковия страж, но Дюлгеров успя да избие, спасявайки сигурен гол. В 66-ата минута Пабло Гарсия, който вече бе декориран в жълто фаулира грубо Хайнц в централната зона на терена, но главният арбитър прецени, че нарушението не е достатъчно за втори жълт картон и малко след това Илиан Илиев замени провинилия се футболист. Армейците вдигнаха оборотите в търсене на второ попадние и в 74-ата минута на няколко пъти като по чудо кълбото не попадна в противниковата врата. Първо Дюлгеров изби шут на Назон, последва изчистване от самата голлиния, след удар на Шагоян и в последствие се стигна до корнер след изстрел на Хайнц. При последвалото центриране първо Амос Юга стреля с глава в дясната греда, а кълбото се озова в Християн Петров, който не съумя да се разпише, защото отново вратарят на гостите бе на точното място и спаси. В 77-ата минута Черно море изпълни корнер отляво на Бусато, след който Влатко Дробаров се разписа с глава за 1:1. Наставникът на армейците Нестор Ел Маестро реагира мигновено и пусна в игра първо Майкъл Естрада на мястото на Жираир Шагоян, а в последствие и Браян Морено вместо Матиас Фаетон. От този момент до края на срещата червените упражниха силен финален натиск, но нямаха шанс и в крайна сметка двубоят завърши наравно 1:1.

Следващият мач на ЦСКА-София е на 2 септември (събота), когато в 21:15 часа тимът ни гостува на Берое в Стара Загора.

 

Източник: www.cska.bg