Без проблем за Арда при гостуването на Ботев Пд

Отборът на АРДА записа първа победа в новото първенство, след като се наложи с 2:0 при гостуването си на Ботев Пловдив.

Футболистите на Александър Тунчев изиграха отлично двубоя и логично триумфираха след неговия край. Официален дебют направиха и две от новите попълнения за АРДА Окезие Принц и Джелал Хюсеинов.

Срещата започна равностойно, като в първите минути и двата отбора създадоха по едно положение. В 40-ата минута Радослав Цонев изпълни ъглов удар, а връхлитащият в наказателното поле Умар Сако засече топката с глава, и буквално простреля стража на домакините, откривайки резултата. Две минути по-късно феновете на АРДА, които подкрепяха отбора на ст. Христо Ботев отново ликуваха. Станислав Иванов получи топката в близост до наказателното поле, напредна, след което развинти от финтове бранител на Ботев и с много точен и прецизен удар покачи на 2:0.

След почивката темпото на игра остана същото, като пловдивчани се опитаха да променят негативния за тях резултат. Точукво се опита да изненада Анатолий Господинов, но нашият страж бе на правилното място. Малко по-късно Самюел Акере също опита удар, но и този път неуспешно. В 60-ата минута Деян Лозев бе близо до трето попадение, но топката мина много близо до вратата. Домакините направиха още няколко опита да отбележат гол, но такъв не падна. В самия край на срещата те останаха с човек по-малко, след като втори жълт и съответно червен картон получи Антонио Переа. Така АРДА записа първа победа в новото първенство и вече има актив от 4т.  В следващия кръг АРДА приема Локомотив София, като срещата е на 11 август от 19:00ч. на АРЕНА АРДА.

 

Източник:www.fcarda.bg