Локомотив и Ботев с 1:1 в пловдиското дерби

Отборът на Локомотив (Пловдив) завърши наравно 1:1 с Ботев (Пловдив) в дербито на първия кръг на Първа лига. “Жълто-черните” откриха след точно изпълнена дузпа на Секулич, а през втората част Зебли с мощен шут изравни за “черно-белите”.

Двубоят започна с домакински натиск. В 4-ата минута удар на Паскалев с глава мина над вратата на Ханкич. В 12-ата минута гостите от Ботев получиха право да изпълнят дузпа. Динко Хоркаш фаулира Мартин Секулич, а съдията отсъди наказателен удар. Зад топката застана Секулич, който се разписа за 0:1. В 20-ата минута гостите организираха добра атака, която завърши с греда на Красиан Колев. В 28-ата минута изстрел на Джовани Бариани бе спасен от Ханкич. Стражът на Ботев трябваше да се намесва и следващите минути след удари на Илиев и Лясков.

В 52-ата минута Янис Карабельов се озова сам срещу Динко Хоркаш, стражът на локомотив се намеси и спаси. В 61-ата минута Алфа Конте се озова на изгодна позиция и стреля, топката мина на сантиметри от целта. Три минути по-късно Ангел Лясков шутира от малък ъгъл в аут. В 77-ата минута Локомотив изравни резултата! Пиер Зебли получи топката на границата на наказателното поле и с мощен шут матира Ханкич за 1:1! В заключителните секунди на срещата Уме Емануел от гостите стреля опасно покрай вратата на Хоркаш.

Следващата неделя (23.07) Локомотив (Пловдив) гостува на Локомотив (София). Двубоят в квартал “Надежда” е от 21:00ч.

 

Източник: www.lokomotivpd.com