Хебър загуби от Пирин (Благоевград) с 1:2

Хебър загуби с 1:2 от Пирин (Благоевград) в първи мач от плейофната група с отборите, борещи се за оставане в efbet Лига. Попаденията за “орлетата” бяха дело на Дмитро Семенив (47) и Илкер Будинов (54), а за гостите точен бе Лорен Маружин (86).

С тази победа футболистите на Христо Янев вече са 13-и с актив от 27 точки, докато Хебър остава на 14-а позиция с 23 пункта.

Първото добро положение в мача дойде в третата минута, когато защитата на “орлетата” не се намеси добре при центриране от ъглов удар. Топката бе свалена към Мартин Михайлов, който обаче стреля слабо и топката бе изчистена пред голлинията. В деветата минута Георги Търтов отправи плътен изстрел по земя от далечно разстояние. Максим Ковальов обаче беше подготвен и изби. В 27-ата минута Иван Тасев бе повален в наказателното поле и съотборниците му вдигнаха ръце, претендирайки за дузпа. Главният съдия Валентин Железов понечи да отсъди дузпа, но от ВАР му съобщиха, че преди това футболистът се е намирал в положение на засада. В 34-ата минута дойде и най-доброто положение в сблъсъка. Венцислав Бенгюзов центрира към Андрей Йорданов, който отправи страхотен изстрел с глава, но кълбото се отби в горната греда. Малко по-късно Венсан Марсел опита своя късмет с шут от границата на наказателното поле, но право в ръцете на Максим Ковальов.

Втората част започна отлично за Пирин. В 47-ата минута Илкер Будинов направи пробив и центрира отдясно към Дмитро Семенив, който с перфектен изстрел матира стража на гостите от Пазарджик. В 54-ата минута Венцислав Бенгюзов отправи прекрасен пас, като достави топката на Илкер Будинов, който стреля веднага с глава и топката се озова за втори път в мрежата на Петър Дебърлиев. В 86-ата минута футболистите на Хебър намалиха резултата. След центриране от фал се получи разбъркване в наказателното поле, а защитата на “орлетата” не се справи на ниво, като топката достигна до Лорен Маружин, който се разписа с удар от близка дистанция. До края на срещата гостите се опитаха да стигнат до точката, но футболистите на Пирин се справиха и заслужено грабнаха важните три точки в борбата за оцеляване.

 

Изтоник: www.hebarfc.com