„Берое“ с ценен успех над „Пирин“

„Берое“ победи гостуващия „Пирин“ с 1:0 в среща от 28 кръг на първенството.

„Берое“ излезе напред в резултата още във 2. минута след попадение на Симеон Мечев. И двата тима имаха своите възможности до края на срещата, но това попадение остана единствено и реши мача в полза на старозагорци.

СТАРТОВ СЪСТАВ

Николай Киров извърши три промени в състава, спрямо гостуването на „Левски“. Вместо Спас Георгиев, Калоян Кръстев и Божидар Пенчев в игра като титуляри започнаха Симеон Мечев, Тонислав Йорданов и Вини Трибуле.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

„Берое“ излезе напред в резултата още с първата си сериозна създадена ситуация. Уерди Мара размени подавания със Серкан и стреля от границата на пеналта. Георгиев изби, но топката попадна в Трибуле. Ударът на французина бе блокиран и попадна в Симеон Мечев, който я прати в мрежата – 1:0.

Две минути след това Каскардо стреля от границата на наказателното поле, но топката мина на сантиметри над гредата.

Димитър Тонев отправи удар от дистанция в 14. минута, но бе твърде неточен.

В следващите минути и двата тима центрираха по два пъти много опасно топката в наказателното поле на съперника, но защитата се справи в тези ситуации.

Отново Тонев отправи удар от дистанция в 25. минута, но и този път топката мина покрай вратата.

Мечев също шутира от около 25 м, но топката рикошира и излезе в корнер. Тонислав Йорданов свали с глава центрираната топка, но ударът на Трибуле бе блокиран. Топката попадна в Мара, а неговото центриране бе избито.

Последва пас за Трибуле в наказателното поле, французинът се обърна и стреля, но след нов рикошет последва и нов корнер, който обаче не доведе до опасност.

В 34. минута Сана направи отличен рейд от собствената половина и предостави топката за Мара, който отправи удар от границата на пеналта, но топката мина на сантиметри покрай вратата.

Четири минути по-късно и Тонислав Йорданов пробва удар от дистанция, но и той не успя да намери очертанията на вратата.

В последната минута на първата част Тасев намери Тонев, който отправи коварен удар, но топката излезе в аут.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В началните минути на втората част топката на два пъти бе центрирана в пеналта на „Пирин“, но това не доведе до удар към вратат на Георгиев.

Пет минути след подновяване на играта на два пъти удари на играчи от гостите попаднаха в тялото на бранител в зелено, но третият удар на Димитър Тонев бе спасен страхотно от Караджов.

Венцислав Бенгюзов шутира от пряк свободен удар в 56. минута, а топката мина на метър от напречната греда и излезе в аут.

Гостите стигнаха до корнер в 64. минута, който завърши с удар на Макрецкис, но твърде далеч от очертанията на вратата.

Мечев центира коварно от фаул в 66. минута, но Георгиев успя да се намеси.

В 69. минута Вячеслав Велев центрира в пеналта, но топката падаше коварно под гредата. Караджов успя да се намеси и спаси.

Три минути след това Спас Георгиев успя да отнеме, напредна и пробва да намери непокрития Трибуле. Французинът обаче бе хваната в крачка и бранител изчисти.

Гостите имаха страхотна възможност да изравнят осем минути преди края, когато Бенгюзов стреля от удобна позиция при пряк свободен удар, но топката рикошира и излезе в корнер.

Точно с изтичането на редовното време Спас Георгиев стреля отлично от около 20 м, но топката срещна напречната греда.

Това бе всичко и „Берое“ записа изключително важен успех над „Пирин“ с 1:0

 

Изтоник: www.beroe.bg