Спартак Варна и Ботев Пловдив завършиха реми 1:1

Спартак Варна записа равенство – 1:1 с Ботев Пловдив в мач от 26-ия кръг на efbet лига, който се игра на базата на “канарчетата” в Коматево.

Точен за жълто-черните беше Николай Минков (35′), който се възползва от грешка на стража на Спартак Фигейредо и откри резултата в първата част на двубоя. “Соколите” стигнаха до изравняващия гол през втората част чрез Денис Баланюк (66′), който бе застанал на пътя на топката след асистенция на Виктор Митев.

Още във втората минута на тази среща резултатът можеше да бъде открит от домакините. Траоре засече пас от Акере, но топката попадна право в ръцете на вратаря на “соколите” Фигейредо.

 Първата възможност пред Спартак дойде в 6-та минута, когато Иван Йорданов стреля от далечна дистанция, но топката не достигна очертанията на вратата.

В 11-та минута отново гостите имаха възможност за атака пред вратата на Ботев. Микелс стреля, но Ханкич изби. Последва корнер, при който Марио бе на добра позиция за директен обстрел, но стражът на “канарчетата” отрази.

В 23-та минута Жоао Марио получи травма, заради което бе заменен принудително от Денис Баланюк.

Николай Минков откри резултата в полза на домакините в 35 минута след грешка на старжа на “соколите”, Фигейредо. Минута след това португалският страж поправи грешката си и спаси с тяло чисто положение от страна на Абдулай Траоре.

В края на първото полувреме футболистите на Ботев пропуснаха да удвоят резултата. Дилан Мертенс тръгна на самостоятелен пробив и стреля от границата на наказателното поле. Топката обаче премина покрай десния страничен стълб на вратата на Спартак.

 Ботев започна по-стабилно през второто полувреме. Антоан Бароан излезе срещу един с вратаря на Спартак Фигейредо, но стреля право в тялото му. Домакините имаха възможност да отбележат по идентичен начин с първия гол. В 60-та минута Минков излезе сам срещу Фигейредо, но ударът му бе париран от защитникв синьо-бяло.

В 62-рата минута Спартак имаше чиста голова възможност чрез Денис Баланюк, чийто удар бе отразен от Ханкич.

Нападателят на “соколите” Баланюк успя да изравни резултата в 66-та минута. Виктор Митев бе изведен напред от Ивайло Климентов успя да центрира успоредно на голлинията, където топката се спря в гърдите на Баланюк, за да се отклони във вратата на Ботев.

В 77-та минута Антоан Бароан центрира в наказателното поле на Спартак, където намери Мартин Секулич. Той отправи удар с глава към вратата на Фигейредо, но топката прелетя високо над напречната греда.

 

Източник: www.spartakvarna.bg