„Берое“ допусна обрат и загуби от ЦСКА-София

„Берое“ загуби с 1:4 от ЦСКА-София в среща от 19 кръг на efbet Лига.

И двата отбора имаха своите шансове през първата част, но попадение така и не падна. Единственият точен удар преди почивката бе дело на Трибуле, а гол на нападателят бе отменен заради засада. Симеон Мечев откри резултата в 54. минута със страхотен гол от дистанция. Брадли де Нойер обаче успя да изравни в 70. минута на мача, а седем минути след това Браян Морено успя да направи пълен обрат. Дюкенс Назон вкара третото попадение 85. минута, а Иван Турицов оформи крайния резултат от дузпа в последната минута – 1:4

СТАРТОВ СЪСТАВ

Николай Киров заложи на четири от новите попълнения. Своят дебют със „зелената“ фланелка от първата минута направиха Сана Гомес, Макс Челич, Педро Енрике и Тонислав Йорданов.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първият удар в срещата дойде в 9. минута, когато Трибуле получи топката пред наказателното поле и отправи силен шут в очертанията, но Бусато спаси.

В ответната атака Вион пробва изстрел от дистанция, но бе твърде неточен.

Следващите десетина минути играта бе двуостра, а двата тима изпълниха по няколко корнера, които обаче не създадоха опасност.

Маурисио Гарсес проби от фланга в 24. минута и предостави за Назон, но Челич блокира последвалия удар.

В ответната атака Трибуле открадна топката, успя да нахлуе в пеналта и падна след съприкосновение с Бусато, но не последва сигнал от рефера.

 

Вини Трибуле бе изведен зад гърба на отбраната в 32. минута и прати топката в мрежата, но страничния съдия маркира засада.

Играта се успокои в следващите десетина минути и головите положения липсваха.

Гостите центрираха опасно топката на два пъти в заключителните минути на полувремето, но не се стигна до удар към Караджов.

Така двата отбора се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Три минути след подновяване на играта топката бе центрирана в пеналта на „Берое“, където Туфегджич засече с глава, но Караджов майсторски спаси.

„Берое“ излезе напред в резултата в 54. минута след страхотен гол на Симеон Мечев. Капитанът пое топката в центъра и я прати в мрежата след удар от дистанция – 1:0

 

В следващите минути гостите натиснаха съперника и последваха два удара с глава след центрирания. Първо Матей, а след това и Юга не успяха да намерят очертанията.

В 62. минута Хайнц бе на стрелкова позиция на границата на пеналта и отправи удар, топката обаче рикошира и срещна гредата.

Гостите успяха да изравнят резултата в 70. минута, когато Назон навлезе в пеналта и центрира по земя успоредно на гол линията, а Брадли де Нойер стигна пръв до нея и я прати в мрежата за 1:1.

 

Гостите стигнаха до пълен обрат в 77. минута, когато Гарсес получи в наказателното поле, върна назад за Марселиньо, а той стреля в движение. Топката срещна гредата и попадна в Браян Морено, който я прати в мрежата от близка дистанция – 1:2

ЦСКА-София реализира и трето попадение в 85. минута. Брадли де Нойер центрира от фланга, а Назон засече топката в движение. Караджов изби, но тя отново попадна в нападателя, който я прати в мрежата – 1:3

В последната минута гостите получиха и дузпа за нарушение срещу Марселиньо. Зад топката застана Иван Турицов, който успя да реализира за крайното 1:4

В добавеното време Християн Петров получи втори жълт и съответно червен картон.

 

Източник: www.beroe.bg