Aрда изпусна да разгроми Хебър

Отборът на Арда победи Хебър с 1:0 в среща от 12-ти кръг на efbetЛИГА играна на Арена Арда.

Резултатът обаче можеше да е много по-голям, след като футболистите на Арда създадоха куп положения пред вратата на гостите. Двубоят започна с минута мълчание в памет на бившия футболист и треньор на Арда Недим Шукриев, който почина на 82-годишна възраст.

Още в3-ата минута Жоза Палмарес отправи опасен удар към вратата на гостите, а малко след това и Иван Коконов на два пъти се опита да открие резултата. Това обаче направи Светослав Ковачев, който изпълни перфектно пряк свободен удар и в 17-ата минута изведе Арда напред в резултата. Пет минути по-късно гостите от Хебър създадоха единственото опасно положение пред нашата врата, но Анатолий Господинов спаси топката, която летеше към неговата врата. До края на първото полувреме футболистите на Александър Тунчев създадоха още две положения. Отново бразилецът Жозе Палмарес се опита да се разпише, но топката мина до страничната греда. В последната минута единственият голмайстор до този момент Ковачев, се оказа в отлична позиция срещу Хадим Ндиае, но отново вратарят спаси удара.

След почивката тимът на Арда бе тотален господар на терена и изпусна да реализира още поне два три гола. В 54-ата минута Ласана Н’диайе отправи опасен удар, а топката мина над напречната греда. Две минути по-късно Иван Тилев се озова сам срещу вратаря на гостите, но ударът му бе спасен, а при добавката на Ковачев бранител на Хебър успя да избие на метър пред голлинията. В 62-ата минута отново Ковачев се озова в отлична позиция пред вратата на Хебър, но отново техният вратар спаси опасния удар в ъглов удар. След неговото изпълнение дойде ред и на Милен Желев да отправи удар, но този път топката срещна страничната греда. В 64-ата минута Жозе Палмарес се опита  да се разпише, след като се опита да прехвърли Ндиае, но топката мина над гредата. В 73-ата Светослав Ковачев пое топката от центъра, напредна сам срещу стража на гостите, финтира го, но той успя да избие топката и така на позволи на Ковачев да се разпише за втори път. До края на мача резултатът не се промени и така Арда победи Хебър с 1:0. Логично за играч на мача, според зрителите на Диема бе избран Светослав Ковачев.

В класирането Арда има 20 точки и заема 5-то място във временното класиране. В следващия кръг АРДА гостува на Ботев Враца, а срещата е на 9 октомври от 17:45ч.

Източник: www.fcarda.bg