Чочев блесна отново и ЦСКА 1948 е върха след победа в Пловдив

ЦСКА 1948 записа нова важна победа в efbet Лига. „Червените“ се наложиха с 3:1 над Локомотив (Пловдив) в мач от 12-ия кръг на шампионата, изигран на стадион „Локомотив“ в Пловдив.

Всичките попадения в срещата дойдоха през втората част, като точен за ЦСКА 1948 на два пъти беше Ивайло Чочев, а един гол добави Джонатан – първи негов с екипа на отбора. Почетното попадение за домакините вкара Преслав Боруков.

След успеха „армейците“, водени от старши треньора Любослав Пенев, отново са на върха в класирането с актив от 26 точки.

В 3-ата минута на мача удар на Карагарен премина в близост до вратата на Даниел Наумов. Малко по-късно през първата част капитанът на „червените“ се наложи да се намесва след изстрели на Витанов и Илиев.

До почивката по-чистите положения за гол бяха за ЦСКА 1948. В 33-ата минута Ивайло Чочев овладя в наказетелното поле и стреля, но ударът му премина над гредата. В 43-ата минута пък халфът остана много близо до гола, като след неговия опит да отбележи в тази ситуация топката беше изчистена от голлинията от бранител на Локомотив.

Малко преди това пък Александър Колев излезе очи в очи с вратаря на домакините Хоркаш, но беше настигнат от бранител и не успя да отправи изстрел. В добавеното време на първата част попадение на Георги Русев беше отменено заради засада.

През второто полувреме ЦСКА 1948 се развихри, като головата фиета започна още в 53-ата минута. След центриране от левия фланг Чочев отново беше на отлична позиция в наказателното поле. Лидерът на „армейците“ овладя на гърди и с второто си докосване прати топката зад гърба на вратаря Хоркаш за 1:0 за ЦСКА 1948!

Локомотив отвърна три минути по-късно с гол с глава на Преслав Боруков, но ЦСКА 1948 не се забави и отново излезе напред в резултата. Чочев намери с превъзходно центриране към далечната греда Джонатан. Защитникът засече моментално с акробатично изпълнение и отбеляза първото си попадение с червената фланелка – 2:1 за ЦСКА 1948!

В 83-ата минута пък Ивайло Чочев сложи точка на спора с 12-ия си гол в 11 мача през този сезон. Полузащитникът получи нужното време да контролира топката в наказателното поле, да я нагласи на безпощадния си ляв крак и да прониже мрежата за 3:1 за „армейците“! По този начин Чочев продължава да е лидер в голмайсторската листа в efbet Лига!

В следващия кръг ЦСКА 1948 приема Черно море на стадион „Витоша“ в неделя от 20:15 ч.

 

Източник: www.cska1948.bg